Соларни панели върху съдебните сгради и електрически служебни автомобили -

...
Соларни панели върху съдебните сгради и електрически служебни автомобили -
Коментари Харесай

ВСС иска електроавтомобили и соларни панели

Соларни панели върху правосъдните здания и електрически служебни коли - това са част от ограниченията за понижаване на разноските на правосъдната система, които бяха разисквани на съвещанието на пленума на Висшия правосъден съвет през днешния ден, заяви " Дневник ".
Висш съдебен съвет одобри тактика за възстановяване на енергийната успеваемост, а членът на правосъдния съвет от прокурорската гилдия Георги Кузманов бил пресметнал, че горивото на дизелов автомобил от София до Бургас излиза 80 лв. на посока, а с електромобил би коствало 16 лв.. Сред другите хрумвания, с които той се е срещнал и които са включени в тактиката, е и създаване на зарядни станции за електроавтомобили, както и фотоволтаични станции, които да се инсталират на покривите на правосъдните здания. Той получи поддръжка от представляващия Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев, който приветства концепцията и посочи, че по този метод ще се стигне до понижаване на замърсяване на околната среда и възстановяване на качеството на енергийните услуги. Той даже прикани правосъдният съвет да бъде първият, който прави политика в тази област.
Кузманов означи, че за потребностите на правосъдната система най-добре ще дават отговор хибридните коли, които били с пробег от до 1000 км, до момента в който при електрическите пробегът е над 200.
Съдебният съвет одобри тактиката с 18 гласа " за " и шестима срещу. Беше решено да бъде основана и работна група, в чийто състав ще влязат Кузманов и Боян Новански, която ще има за задача да изготви и съответни оферти за ограничения за енергийна успеваемост.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР