Соковете са най-новата диета и здравословна мания в момента. Защитниците

...
Соковете са най-новата диета и здравословна мания в момента. Защитниците
Коментари Харесай

Сокове за добро здраве и за борба с болестите

Соковете са най-новата диета и здравословна фикс идея сега. Защитниците на естественото здраве употребяват по-специално сокове от сурови плодове и зеленчуци всеки ден, с цел да поддържат положително здраве, да ускоряват силата, да почистват тялото, да укрепват косата, кожата и ноктите и да защищават от някои болести, вариращи от елементарната простуда, до по-опустошителните като рак.

Специалистите по сокове в средата на предишния век са били в положение да лекуват характерни болести с подготвяне на сок от определени артикули за интервал от няколко седмици. Например, за лекуване на артрит би трябвало да се приема композиция от следните сокове, дружно със сурова плодова и зеленчукова диета в продължение на няколко седмици: целина, краставица, морков, ябълка, лимон, грейпфрут, крес, домат, спанак и портокал.

Петдесет години по-късно, в днешното общество, когато доста хора са по-загрижени за тежестта и външния си тип, в сравнение с за здравето си, соковете са най-новият метод да постигнете плосък стомах за три дни или да загубите 5 кг допустимо най-бързо.

Мнозина не са наясно с невероятните изгоди за тялото, от вътрешната страна и извън, които сокът в действителност има. Трябва да се означи обаче, че соковете не би трябвало да заменят целия плод или зарзават в диетата. От решаващо значение е към момента да консумирате доста пресни плодове и зеленчуци, в това число пулпата и кожата, защото точно тук се съдържа по-голямата част от фибрите.

Фибрите са от значително значение за положителното здраве, доста хора не употребяват задоволително от последните и задачите плодове, и зеленчуци са главен източник на такива. Известно е, че химическите растителни субстанции, съдържащи се във всички плодове и зеленчуци, предотвратяват и защищават от доста болести и алергии, в това число рак, високо кръвно налягане, цистит, запек, астма, ревматизъм и доста други.

Суровите плодове и зеленчуци съдържат големи количества съществени витамини, минерали и ензими, нужни всекидневно от нашето тяло, които постоянно се губят при готвене и не се срещат такива количества в сок от бутилки. Суровият сок е отличен детоксикатор и почистващ препарат на тялото. Всички плодове съдържат избрани киселини, които прочистват организма и разграждат нездравословните субстанции.

По-големи количества от главните минерали и витамини се усвояват или усвояват от организма, когато се намират във формата на сок, защото те са по-лесно смилаеми и не се отделят от тялото с фибрите от кожата и пулпата на плода, които тялото не е в положение да се разгради и усвои. Например, чаша от 200 мл прясно изцеден портокалов сок съдържа колкото 3 пъти повече от витамин С като приблизително огромен портокалов плод.

Плодовете и зеленчуците, вярвате или не, са значим източник на вода. Много от нас не употребяват задоволително вода през целия ден, а плодовете и зеленчуците са в положение да допринесат, като са чист и чист източник на вода. Краставицата, марулята и доматите съдържат до 95% вода! Можете да експериментирате с вкусни вариации на обичаните си сокове и евентуално в последна сметка ще консумирате по-голямо многообразие от плодове и зеленчуци в диетата си.

 Сокове за положително здраве и за битка с заболяванията

На първо място, би трябвало да инвестирате в сокоизстисквачка за вашия дом. Тази машина е от значително значение в днешната кухня и не е безусловно скъпа. Второ, пробвайте се да употребявате артикули, които са допустимо най-свежи, защото се задържат повече минерали и витамини. Плодовете би трябвало да са узрели, само че да не са презрели, а зеленчуците - млади и свежи.

Измийте добре съставките си, с цел да премахнете замърсяванията и пестицидите, само че не е наложително да обелите всеки плод или зарзават, преди да го прекарате през сокоизстисквачката. Очевидно отстранете твърдата кожа на ананаси или пъпеши, само че кожата на праскови, ябълки, лимони, круши и краставици да вземем за пример може да се резервира непокътната. Натрошете съставките на дребни късчета, поставете в сокоизстисквачката, включете машината и изчакайте да се появи свежият ви сок.

Пресният сок е най-добре да се сервира леко охладен, по тази причина го съхранявайте в хладилника единствено за нужното време, с цел да го охладите, или вместо това прибавете няколко кубчета лед. Не забравяйте, че щом сокът се изцеди от плодовете и влезе в контакт с въздуха, той ще стартира да се утежнява и да губи наличие на витамини и минерали.

Уверете се, че почиствате вашата сокоизстисквачка допустимо най-бързо и усърдно и съхранявате на изсъхнало място. Ако занапред стартирате, евентуално е добра концепция да потърсите някои предписания от книги, списания или интернет, с цел да ви дам няколко насочни точки и ентусиазъм за вашите лични предписания, откакто разберете.

Внимавайте с плодовите сокове, защото те съдържат доста естествена захар и могат да покачат равнищата на инсулин в кръвта. Същото важи и за цвеклото и морковите и тези сокове би трябвало да се заобикалят от диабетици.

Започнете, като употребявате първо обичаните си плодове и зеленчуци и по-късно пробвайте да станете малко по-приключенски, като употребявате по-екзотични комбинации. Морковите, ябълките, портокалите, доматите и зелето са положителни основи, към които могат да се прибавят други плодове и зеленчуци. Опитайте да добавите билки, подправки и семена към вашите пресни сокове. Билките са различен източник на минерали и витамини, някои подправки като джинджифил несъмнено ще прибавят малко фалшификация към сока, а семената под формата на тиквени или ленени семена обезпечават протеин, който липсва от плодови и зеленчукови сокове.

Рецепти за сокове битка със характерни болести

Следните предписания с плодове и зеленчуци са формирани за битка с съответни болести и заболявания, вариращи от елементарната простуда до лекуването на неприятно храносмилане или цистит. Когато се дават редица съставки, се предлага да изберете две или три съставки и да консумирате този сок в продължение на няколко седмици, след което можете да накълцате и измененията съставките и да следвате лекуването в продължение на още няколко седмици. Винаги измивайте плодовете и зеленчуците усърдно, отстранете костилките или семената и нарежете на дребни късчета или филийки, с цел да улесните вашата сокоизстисквачка да извлече сока. Не всички плодове или зеленчуци би трябвало да бъдат белени, защото не забравяйте, огромна част от потребните и съществени витамини и минерали се намират там.

Киселинност

Цвекло, морков, целина, грозде, маруля, портокал, праскова, круша, спанак или домат.

Акне

Кайсия, броколи, морков, целина, грейпфрут, манго, пъпеш, лук, портокал, тиква, спанак, ягода или крес.

Възраст (храни срещу стареене)

Ябълка, кайсия, авокадо, къпина, боровинка, броколи, зеле, алена боровинка, чесън, цариградско грозде, грозде, кале, маруля, репичка, спанак или домат.

Алцхаймер

Люцерна, броколи, зеле, морков, водорасли, маруля, лук, тиква, спанак или крес.

Анемия

Кайсия, цвекло, морков, череша, листа от глухарче, смокини, грейпфрут, грозде, киви, плодове, лимон, маруля, лайм, портокали, магданоз, сини сливи, стафиди, спанак, ягода, ряпа или крес.

 Сокове за положително здраве и за битка с заболяванията

Безпокойство

Броколи, целина, лимон, маруля, лайм, портокал, праскова, спанак, домат или крес.

Артрит

Ябълка, броколи, морков, целина, краставица, грозде, лимон, круша, ананас, домат.

Астма

Кайсия, морков, портокал, круша, черен пипер (червен).

Лош дъх

Ябълка, броколи, морков, копър, магданоз, круша, спанак или цитрусови плодове.

Високо кръвно налягане

Зеле, целина, краставица, глухарче, чесън, грейпфрут, лимон, портокал, магданоз или круша.

Пречистватели на кръвта

Цвекло, глухарче, грейпфрут, магданоз или ананас.

Бронхит

Морков, грозде, праз, лимон, лук, портокал или спанак.

Рак

Авокадо, къпина, боровинка, броколи, брюкселско зеле, зеле, морков, карфиол, пикантен червен пипер, смокиня, чесън, грозде (червен), грейпфрут, къдраво зеле, праз, лимон, лук, портокал, папая, тиква, малина, спанак, ягода, домат или крес.

Хрема

Зеле, морков, пикантен червен пипер, чесън, лимон, лук, портокал, ананас, ягода или крес.

Холестерол

Ябълка, авокадо, фасул, боровинка, морков, алена боровинка, чесън, къдраво зеле, киви, лук, портокал, швейцарски чард или сладка царевица.

Запек

Ябълка, цвекло, къпина, брюкселско зеле, морков, зеле, копър, смокиня, грозде, маруля, портокал, папая, пащърнак, праскова, сини сливи, тиква или сладка царевица.

Храносмилателни разстройства

Ябълка, цвекло, морков, копър, грозде, киви, лимон, маруля, портокал, папая, праскова, ананас или спанак.

Сърдечно заболяване

Ябълка, къпина, броколи, морков, глухарче, чесън, грозде, грейпфрут, маруля, пъпеш, лук, портокал, магданоз, тиква, спанак, домат или крес.

Липса на енергия

Ябълка, кайсия, боровинка, пъпеш, пъпеш, морков, копър, грозде, лимон, манго, магданоз, пащърнак, праскова, круша, чушки, портокал, спанак, ягода или спанак.

Ревматизъм

Ябълка, череша, лимон, круша, ананас или домат.

Морков, целина и магданоз.

Краставица, домат и крес.

За подкрепяне на храносмилането

4 резена ананас

2 ябълки

1 папая

Отстранете кожата от ананасите. Измийте, сърцевината на ябълките и нарежете на филийки. Наполовина папаята и изхвърлете семената. Изгребвайте плътта. Изцедете всички съставки дружно, разбъркайте добре и сервирайте с натрошен лед.

За повишение на силата

4 ябълки

2 пащърнак

Оставете кожата и на двата зеленчука, само че измийте добре. Нарежете пащърнак на дребни късчета и ябълките. Сервирайте с лед.

За ободряване на дъха

6 моркови

100 г магданоз

Измийте морковите и отстранете краищата. Нарежете на дребни късчета. Сок с магданоза, разбъркайте и сервирайте.

За да лекува махмурлук

 Сокове за положително здраве и за битка с заболяванията

2 манго

1 ананас

Обелете мангото и изхвърлете костилката. Обелете кората от ананаса и нарежете на дребни късчета.

За споразумяване на стомаха

1 крушка от копър

240 мл вода

поръсете джинджифил

Нарежете копъра на филийки и преминете през сокоизстисквачката. Добавете водата и поръсването с джинджифил.

За битка с цистита

450 гр. червени боровинки

4 ябълки

2 круши

Измийте всички съставки, почистете сърцевината на ябълките и крушите и по-късно, направете сок от всички съставки. Сервирайте с натрошен лед.

За разчистване на тялото

2 ябълки

1 пръчка целина

1 комат лимон с кора

1 парче краставица

джинджифил на прах

Измийте ябълките, целина и краставица. Почистете сърцевината на ябълките. Извадете краищата от целината. Прекарайте всички съставки през сокоизстисквачката, смесете дружно и сервирайте с натрошен лед.

Ако се чудите какъв сок да си приготвите, разгледайте нашите предписания за фрешове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР