Софийското джипи д-р Ирина Михаел побесня, след като неин пациент

...
Софийското джипи д-р Ирина Михаел побесня, след като неин пациент
Коментари Харесай

Джипи побесня: Мой пациент обикаля болниците на прага на смъртта

Софийското джипи доктор Ирина Михаел побесня, откакто неин пациент на прага на гибелта е подхвърлян като ненужна движимост от болница в болница, без да бъде признат на никое място. 

Омерзителната за страна от Европейски Съюз преживелица се разиграва през вчерашния ден, 2 март.

Вижте до каква степен стигна опазването на здравето ни около корона психарията, в която ни вкара Националният действен щаб, постът на доктор Михаел от фейсбук е без редакторска интервенция:

Сега следва роман за неповторимия български модел за справяне с Коронавирус – рецесията и за това по какъв начин няма безпорядък, а има напор.

Вчера съм посетила в дома и за обзор пациентка, която след десетдневно лекуване с антибиотици, назначени по телефона, продължава да се усеща недобре, а околните и виждат, че и държанието е променено. Жената има няколкократни боледувания от пневмония през последните години, а от година при най-малък досег получава огромни синини по тялото.

Аз я проверявам, взимам кръв за проучвания, след което взимане мъчно спирам кръвта, изричам своите подозрения по отношение на положението и поемам ангажимент като станат подготвени проучванията да се свържа с околните. Резултатите от проучванията демонстрират, че дамата най-вероятно има хематологично заболяване и извънредно висок риск от импровизиран кръвоизлив.

Състоянието е незабавно и изисква приемане в болница. Близките, пациентката и резултатите отиват в незабавното поделение огромната университетска болница, където повтарят проучванията, които се удостоверяват, вършат проби за COVID-19, които са негативни, рентгенови снимки  и консултация с хематолог.

Хематологът дава мнение, че дамата е за незабавен банкет в хематологична клиника, само че тази в огромната университетска болница е под карантина и не могат да я одобряват. Близките, пациентката, застрашена от кръвоизлив, проучванията и све се натоварват в персоналната си кола и стартират среднощно циркулиране по софийските лечебни заведения.

В огромната НОЩна болница са доста общителни, само че им изясняват научно и обосновано по какъв начин дамата има COVID-19, само че те нямат кревати за такива заболели. По другите софийски лечебни заведения или нямат кревати, или нямат незабавен банкет, или хематологичните отделения са превърнати в COVID-19 – отделения.

От Бърза помощ са доста общителни, само че не съумяват да им оказват помощ и ги поучават да се приберат и да си легнат.

И ето през днешния ден, в слънчевия народен празник, една жена, която може да изкърви съдбовно всеки миг, си стои у дома и чака знамение, а околните и обикалят софийските лечебни заведения с документите и, с вяра да пробият някъде. Подозирам, че ще обикалят и на следващия ден …

В това време аз, от бяс пиша тук, с цел да не чупя чинии у дома, чудейки по какъв начин да й оказа помощ, имам ли на кого да се обадя, имам ли ВРЪЗКИ и в случай че имам, дали ще оказват помощ.

Това не е първият и сигурно няма да е последният случай, в който при мен попадат пациенти в тежко положение, които не са получили здравна помощ, поради ПЕРФЕКТНОТО ръководство на COVID-19 – рецесията. За страдание аз не мога да оказа помощ на тези хора, само че се оказва, че в случай че аз не мога да им оказа помощ,  е доста евентуално никой да не може. Или да не желае, или …. не знам.

Честит празник!

ВИЗИТКА:

Д-р Ирина Михаел приключва Медицински университет  – София през 2001 година специализира Вътрешни болести  2002  – 2007 година в Университетска болница „ Александровска ” и нефрология 2009  – 2013 година в Медицински институт  на Министерство на вътрешните работи.

ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЪТ:

От 2011 година доктор Ирина Михаел работи като интернист и в следствие като нефролог  в Медицински институт на Министерство на вътрешните работи.

В интервала 2015-2018 г доктор Михаел е част от групова процедура МКЦ „ Моят доктор “

От януари 2018 г доктор Ирина Михаел преглежда възрастни пациенти по специалностите Вътрешни заболявания и Нефрология към 1ДКК.

НАУЧНИ ИНТЕРЕСИ:

Д-р Ирина Михаел има научни ползи в региона на систематичните болести, бъбречните болести и бремеността, ехографската и морфологична диагностика.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР