Софийското дерби между и Локомотив бе подновено след над 5

...
Софийското дерби между и Локомотив бе подновено след над 5
Коментари Харесай

След 5 години: ЦСКА и Локо пак влязоха в сблъсък, "червените" нарушиха кошмарна серия

Софийското дерби сред и Локомотив бе възобновено след над 5 години неявяване в публични мачове. А в първия епизод от него след спирането " алените " записаха победа с 2:0 на " Българска войска " в 17-ия кръг от .
" Армейците " не бяха толкоз безапелационни, а и като цяло равнището на дуела не бе изключително високо, само че въпреки всичко футболистите на Стойчо Младенов справедливо сграбчиха значимите 3 точки. С " армейците " нарушиха и серията от 4 следващи публични мача против столичните " железничари ", в които нямаха триумф (3 загуби и 1 равенство).
Още през първото полувреме на Младенов му се наложи да извърши две насилствени смени в полузащитата, защото Федерико Варела и Амос Юга получиха контузии. Домакините съумяха и да вкарат в края на частта, само че минути по-късно след интервенция на ВАР голът бе анулиран поради игра с ръка на Жорди Кайседо в развиването на офанзивата.
През второто полувреме гол и на гостите бе анулиран поради засада, само че този път без ВАР. Преди това пък ЦСКА към този момент имаше задатък в резултата, откакто Кайседо осъществя следващо попадение. Георги Йомов бе изведен отлично от Йоан Баи самичък против вратаря и този път реши да подаде настрана от себе си, където откри точно Кайседо, разписал се на опразнената врата. Това бе гол номер 9 за еквадореца - толкоз има и другият водач при подреждането на голмайсторите в Първа лига - Пиерос Сотириу от Лудогорец.
В самия завършек на срещата пък Йомов записа и гол след своята асистенция в срещата. Той се разписа на опразнена врата след подаване на собствен съотборник. В последните секунди се стигна до напрежение сред Тибо Вион и Мики Орачев, което приключи без по-сериозни последици.
За ЦСКА следва аудиенция на Пирин (Благоевград) в Първа лига след три дни (в неделя - 05.12), а по-късно и финален дуел в европейските клубни шампионати за акцията - домакинство на Националния стадион " Васил Левски " против италианския гранд Рома (09.12).
За Локомотив (София) пък следва още един доста тежък мач дуел, този път вкъщи - против първенеца и водач все още в шампионата Лудогорец (05.12). След него пък следва още един мач на личен терен - против Арда (11.12).

СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Вион, Лам, Метс, Мазику, Юга, Мухар, Варела, Кери, Йомов, Кайседо
Локомотив (София): Любенов, Семерджиев, Катсикас, Крачунов, Орачев, Дуарте Роча, Кацаров, Октавио, Александров, Лолала, Пинсон
Срещата не стартира по никакъв начин добре за домакините и още в първите минути Федерико Варела, който наскоро се завърна от травма, получи контузия след единоборство на тъчлинията. Той опита да продължи срещата, само че се наложи да бъде принудитело сменен след по-малко от 10 минути игра.
До средата на полувремето към момента нямаше 100%-ова обстановка за гол пред някоя от двете порти. Техничните и хубави отигравания липсваха, а студеното време оставяше постоянно на земята играчите на двата отбора, превивайки се от болежка след единоборствата.
Първото по-сериозно състояние за гол пристигна в 27-ата минута. Тогава топката бе отбита към границата на наказателното поле и Дуарте я откри по превъзходен метод, само че изстрелът му мина с малко около страничния дирек. В обстановката имаше и рикошет в крайници на Брадли Мазику и последва ъглов, само че след неговот осъществяване не се стигна до опасност за Густаво Бусато.
В 35-ата минута се стигна до първия прецизен изстрел в мача. Едно от редките включвания на играещия като десен защитник в този мач Тибо Вион приключи с негов удар в близкия ъгъл, само че там Любенов внимаваше и мазета в ъглов удар.
Две минути по-късно гостите дадоха отговор с доста рисков удар на Александър Александров, той замахна и залъга Карол Метс, оставяйки го на земята, а откакто смени посоката насочи мощен удар, който обаче мина около вратата на Бусато.
В 39-ата минута пристигна и най-чистата обстановка в мача. ЦСКА провежда скоростна контраофанзива, а Йоан Баи изведе Йомов самичък против вратаря. Родният национал опита да копне стража, само че това не го извърши добре и топката приключи в тялото на стража.
В последните минути от частта Вион центрира отдясно и след рикошет топката се отби в страничния дирек до Любенов, откакто го трансферира. Топката попадна в Кери, само че и двата му удара от наказателното поле бяха блокирани. Секунди по-късно и Амос Юга бе наложително сменен.
Все отново ЦСКА съумя да открие резултата посредством една от промените. Йоан Баи получи в наказателното поле стреля от дребен ъгъл с по-неудобния си ляв крайник, а топката мина сред краката на Любенов и влезе в мрежата му. Сериозна неточност на вратаря в тази ситуация! Голът в 44-ата минута обаче бе анулиран заради игра с ръка на Жорди Кайседо при развиването на нападението.
46` - 1:0! Секунди след началото на втората част домакините се разписаха. Йоан Баи изведе по превъзходен метод Георги Йомов, а националът на България, останал самичък против вратаря, реши да подаде вляво към непокрития Жорди Кайседо, който осъществя на опразнената врата.
В идващите минути играта постоянно бе накъсвана и това не позволяваше на двата отбора да покачат темпото и качеството на игра. 20-ина минути след началото на втората част Греъм Кери имаше съществени искания за дузпа, откакто бе съборен от защитник в наказателното поле на " железничарите ". Ситуацията обаче бе подмината, като че ли вярно от основния арбитър, който не получи сигнал от ВАР да преразгледа обстановката.
Секунди по-късно Локомотив получи директен свободен удар на към 25-30 метра от вратата и състезател на отбора опита отдалечен изстрел, който бе прецизен, само че там Густаво Бусато нямаше проблеми да избие топката.
В 71-ата минута стражът избави още един изстрел от междинна отдалеченост (този път на Октавио), само че отбитата топка попадна в краката на Александър Александров, който я вкара в опразнената мрежа. Той обаче бе в състояние на засада при изстрела на Октавио и голът бе вярно анулиран.
В 87-ата минута Томас Лам върна безумно мощно и високо топката към Бусато и единственото, което избави домакините, бе, че топката не попадаше в рамката на вратата, защото бразилският пазач не се оправи и тя излезе в ъглов удар.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
След провалянето от " орлите " ЦСКА даже бе преместен от втората позиция, на която се настани Черно море след равенството с Локомотив (Пловдив). Варненци имат 29 точки, колкото и " армейците ", само че са с по-добра голова разлика. Трябва да се означи обаче, че столичани са с цели 4 мача по-малко!
Локомотив (София) се завърна в елита, само че началото не е по никакъв начин елементарно. Столичните " железничари " ще би трябвало да подобрят резултатите си, в случай че не желаят бързо-бързо да се върнат във Втора лига. Към момента те са с 15 точки от 15 мача и са на 11-ата позиция.
Двата отбора не са играли в професионален дуел един против различен от септември 2016 година, когато Локомотив печели с 2:1 и отстранява " армейците " на 1/16-финалите за Купата на България. Любопитното е, че ЦСКА няма триумф над този противник в 4 следващи мача във всички шампионати, като в 3 от тях даже е губил. Последната победа за " алените " против Локо (Сф) е от септември 2014 година, когато бият с класическото 3:0.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР