Софийският университет Св. Климент Охридски е на 988-мо място в

...
Софийският университет Св. Климент Охридски е на 988-мо място в
Коментари Харесай

Софийският университет зае 988-мо място в света

Софийският университет " Св. Климент Охридски " е на 988-мо място в Рейтинга за университетските достижения на университетите (URAP) за 2018/2019 година, оповестиха от управлението на висшето образователно заведение.

От 817-те университета в Европа той се подрежда на 404-то място.

Сред главните знаци, които дефинират позицията на Софийския университет, са броят на публикациите, броят на цитатите, общият брой научни документи, импакт факторът и интернационалното съдействие, показват от ВУЗ-а.

Системата за класиране на URAP събира данни за 4000 висши учебни заведения в целия свят, прави оценка университетските достижения с главен фокус върху научната активност на университетите и класира най-хубавите 2500 висши учебни заведения в света. Това прави класацията URAP една от най-всеобхватните академични рейтингови системи, представящи най-хубавите 10% от международните университети.

Класацията се прави всяка година от Изследователската лаборатория за рейтинг на университетските достижения на университети, основана като интернационален план през 2009 година в Института по информатика на Близкоизточния механически университет в Анкара, Турция.

Годишен международен рейтинг на университетите се разгласява всяка година от 2010 година насам. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР