Софийският районен съд (СРС) остави в ареста Йордан Златков, който

...
Софийският районен съд (СРС) остави в ареста Йордан Златков, който
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Йордан Златков за стрелбата в квартал "Лозенец"

Софийският областен съд (СРС) остави в ареста Йордан Златков, който беше упрекнат за стрелбата в квартал " Лозенец ", заяви Би Ти Ви.

На 18 октомври в ранния следобяд Златков отива в заведение в квартала, дружно с другари. В един миг стартира да стреля във въздуха с револвера на сина на някогашния министър на екология - Долорес Арсенов - Калоян Арсенов. Един от патроните влиза в апартамент в намираща се наоколо постройка. Няма потърпевши, само че има имуществени вреди.

Вчера прокуратурата освободи Арсенов против 500 лв. гаранция и го упрекна в погрешно предпазване на оръжие.

Златев е упрекнат в квалифицирано безчинство, за което законът планува до 5 години отнемане от независимост. Прокуратурата изиска най-тежката мярка. Той е наследник на Злати Златев- Златистия

Златков изиска да се извини на фамилията, в чийто апартамент е попаднал патрона и го направи пред камерите преди да влезе в правосъдната зала. Пред съда той съобщи, че не мисли, че е нарушител.

" Моята фамилия не ме прави престъпна персона, няма и да бъда ", сподели той.

Защитата на Златков твърди, че няма доказателства, че той е стрелял и че има разминаване на очевидците, " още повече, че всички са били пияни ".

Съдът одобри, че Златков не е отчел близостта на жилищните здания и това, че някой може да пострада. Той може да апелира мярката си за неотклонение пред Софийския градски съд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР