Софийският районен съд (СРС) даде ход на делото по жалбата

...
Софийският районен съд (СРС) даде ход на делото по жалбата
Коментари Харесай

Тръгна делото на НАП срещу глобата от 5 млн. лева

Софийският областен съд (СРС) даде ход на делото по жалбата на Националната организация за приходите (НАП) против наказателно разпореждане на Комисия за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) поради теча на данни на милиони българи.

Изтичането на данни от Национална агенция за приходите засегна към 6 млн. души, към 4 млн. живи хора, другите – умряли. Наказателното разпореждане, с което комисията постанова глоба в размер на 5,1 млн. лв. беше обжалвано пред съда. Национална агенция за приходите апелира това разпореждане в 31 пункта, включително и по отношение на обективност на наказващия орган.

Днес стартира и делото, съдът назначи компютърна експертиза (съдебно-техническа), а делото бе отсрочено за събиране на нови доказателства за 11 май.

„ Експертизата би трябвало да потвърди по кое време е осъществен пробивът, защото противоречивите условия по делото и към сегашния миг са точно по кое време е осъществен пробивът, от къде е осъществен, по отношение на коя система е осъществен и по какъв начин е осъществен. Тези въпроси към сегашния миг нямат своя отговор ”, сподели Десислава Лукова, която е основен юристконсул Национална агенция за приходите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР