Софийският районен съд даде ход на делото по обвинение на

...
Софийският районен съд даде ход на делото по обвинение на
Коментари Харесай

Съдът отказа на адв. Менков съдийката по делото на Петков срещу Борисов да си направи отвод

Софийският областен съд даде ход на делото по обвиняване на Кирил Петков против Бойко Борисов за клюка.

Защитата на водача на ГЕРБ изиска производството да бъде прекъснато защото в 10.00 часа Кирил Петков и неговият юрист не са били в залата, само че настояването бе отвърлено с претекст, че двамата са били в правосъдната зала при оповестяването на началото на делото, заяви Българска национална телевизия.

 

След това юристите на Борисов желаеха и отказ на ръководителя на правосъдния състав Веселина Няголова с претекст, че тя не е безпристрастна, защото тя е работила със бранителя на Кирил Петков юрист Стоян Мадин, а също така била в " близки връзки " с него. Защитата на Бойко Борисов се базира на голям брой изявления в разнообразни електронни уеб сайтове.

 

Както Епицентър.бг заяви, двамата са били сътрудници в Софийски областен съд до 2019 година

 

Според юристите на водача на ГЕРБ също по този начин юрист Стоян Мадин е избран за бранител на Кирил Петков след разпределението на делото на правосъдния състав, управляван от Веселина Няголова. Те смятат и за голословно определение по делото, в което не били разисквани възраженията на отбраната, само че пък били прегледани възражения, които не са изтъквани.

Адвокат Менко Менков се обоснова и с това, че при започване на съвещанието по делото арбитър Няголова отбелязала, че е правилно частния ищец за бъде изчакан, защото Петков не е в залата, тъй като дава изявление. Менков риторично запита от къде съдът знае, че Петков приказва с публицисти пред постройката.

 

Адвокат Стоян Мадин пък от своя страна дефинира като " полицейски мемоари " изявленията, употребявани за мотив в поддръжка на изкането за отказ на ръководителя на правосъдния състав. които са мотив за настояването били " полицейски мемоари ".

Съдът не почете настояването на юрист Менков и даде ход на второто съвещание по делото.

 

Кирил Петков не изчака арбитър Веселина Няголова да разгласи дали ще си направи отказ и напусна постройката на съда. На излизане той разяснява: " Г-н Борисов го няма, тъй като го е боязън да застане пред един същински арбитър ". Според съпредседателя на Политическа партия " краката на лъжата са къси и това се потвърждава в правосъдната зала ".

" Къде е Бойко Борисов - няма го в правосъдната зала, тъй като го е боязън, че когато се изговарят справедливи неистини, в тази зала има последствия. Аз съм тук, тъй като няма какво да укривам ", разгласи на излизане от залата Кирил Петков.  " Небезизвестните юристи на Борисов се пробват да се измъкнат, по какъвто метод те могат, с цел да не се стигне до обективната истина ", добави той.

" Г-н Борисов сподели, че го е боязън да застане в правосъдната зала пред български съд, пред същински арбитър и даже да изкаже нещата, които приказва от заран до вечер. На лъжата краката са къси ", приключи съпредседателят на " Промяната ".

 

Съдия Веселина Няголова отхвърли да си направи отказ и делото продължи с разпит на очевидци.

Свидетели на съпредседателя на " Продължаваме промяната " са някогашният началник на КЕВР Станислав Тодоров, някогашната депутатка на Политическа партия Мирослава Петрова и Венко Сабрутев.

В съда Мирослава Петрова съобщи, че познава Петков повече от 10 години от взаимното им отбраняване на цивилен дела - за туризма, за Корал и така нататък Познава цялото му семейство, в това число и татко му. Сближила ги е любовта към природата и към България.

Тя описа още, че се е видяла с Кирил Петков на ул. Чаталджа, където е офиса на " Промяната ", и е повдигнала въпроса, за изказването на Бойко Борисов във Facebook през август 2022 година, в което той разгласи, че Кирил Петков и " Промяната " са откраднали по 150 милиона за месец през газови медиатори.

Според нея Кирил Петков бил угрижен и споделил, че е доста мощно смутен, тъй като обликът му щял да бъде приравняван с облика на Борисов и това прави невъзможна идеята на " Промяната ", т.е. тя не може да се случи. Петков споделил, че това е офанзива по неговата чест и достолепие. И е потърсил отбрана на публичния интерес посредством съда и главната му теза е била " в никакъв случай да не бъдем като Борисов ".

Венко Сабрутев също даде показания. Той съобщи, че не вижда по какъв начин министър-председателят може да повлияе на закупуването на газ. Въпросът на хората, които го питали по време на осъществяване на неговите политически отговорности, и който го втрещил най-вече, бил: " Наистина ли Кирил Петков и Асен Василев са същите като Бойко Борисов "? Той е бил вследствие на изявленията на Бойко Борисов.

На въпрос от май до август по какъв начин са договаряни и купувани количествата газ, Сабрутев не можа да каже.

Според депутата от " Промяната " частта от изявлението на Борисов, че " през медиаторите Кирил Петков и Асен Василев са изсмукали стотици милиони " е достигнала до извънредно доста хора и е основала неприятно усещане, тъй като е думата изсмукали е възприета като " откраднали ".

 

Очаквйте подробности
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР