Софийският оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19 реши

...
Софийският оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19 реши
Коментари Харесай

От първи ноември заведенията в София ще затварят в 23:30 часа

Софийският действен щаб за битка с разпространяването на COVID-19 реши да бъде лимитирано работното време на заведенията за хранене и питейните заведения до 23.30 ч. за периода на деяние на заповедта на министъра на опазването на здравето (12 ноември). Забраната за ограничение на работното време ще влезе в действие от 1 ноември, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Предложението за ограничение на работното време на заведенията идва от браншовите организации.

Заседанието на щаба беше ръководено от кмета на София Йорданка Фандъкова и на него участваха доктор Маева, изпълняваща длъжността шеф на Столичната РЗИ и комисар Георги Хаджиев – шеф на Столична дирекция на вътрешните работи. В щаба участваха и представители на браншовите организации.

Кметът Фандъкова уточни, че обстановката в София остава тревожна през последните дни. Тя заяви, че през днешния ден новорегистрираните болни са 1048, както и, че продължава да нараства броят на приетите в болница, които на 28.10.2020г. бяха 449, на 29.10.2020г. – 517 а през днешния ден, на 30 октомври са 532. Нарастват и признатите за интензивно лекуване – през днешния ден те са 75.

Остава условието за непоколебим надзор за спазването на ограниченията, акцентира кметът Фандъкова.
Продължава контролът за носене на маски и осъществяване на стерилизация. Полицията и Столичната РЗИ правят и инспекции за спазването на карантина. Проверени са 820 лица, на които е наложена карантина, заяви комисар Хаджиев.

Проверките на екипите на общината, полицията и здравната ревизия не престават. За последните 7 дни са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушавания на Закона за здравето и 160 полицейски разпоредби. Полицията и екипи на РЗИ са направили инспекции на нощни заведения, както и на хора, които би трябвало да съблюдават карантина.

Екипите на полицията и Център за градска подвижност правят инспекции в градския превоз. За съблюдаване на условията наблюдават и спешните екипи на Столична община.

Д-р Маева уточни, че обстановката във столицата остава тревожна. През миналата нощ са осъществени инспекции на нощни заведения и са формирани три предизвестия за съблюдаване на ограниченията.

Екипите на Столичен инспекторат са ревизирали 7355 търговски обекти за спазването на противоепидемичните ограничения. За интервала от 10 до 29 октомври инспекторите са съставили 8 акта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР