Софийският градски съд задължи Столичната община да мие улиците по

...
Софийският градски съд задължи Столичната община да мие улиците по
Коментари Харесай

Столичен инспекторат: До момента всички улици в София са измити по два пъти

Софийският градски съд задължи Столичната община да мие улиците по два пъти месечно от май до края на септември и по един път през останалата част от годината. От Общината дадоха отговор, че към този момент извършват този график и даже се мие по-често. Делото за мръсния въздух беше заведено от цивилен организации преди две години.

Колко постоянно мият улиците в София? Вижте от директното включване на Паулина Найденова и нейния събеседник Мариана Иванова от Столичния инспекторат

За измиване на улиците тази година Столичната община е планувала 6 млн. лв.. Това са пари от таксата за битови боклуци, които софиянци заплащат.

Мариана Иванова от Столичен инспекторат съобщи, че по график улиците в София се мият четири пъти годишно на автоцистерна с маркуч, само че има и включена още една активност - миене с автоцистерна на дюзи. Така се мият улиците с всеобщ градски превоз четири пъти в месеца.

Преди това улиците се почистват от тиня, прахуляк наноси, хартийки.

И двата метода на измиване са ефикасни, само че разликата е, че при миенето с маркуч се измиват и тротоарите, до момента в който при дюзи се мият единствено уличните платна.

Според Иванова улиците се мият непрекъснато през летния интервал, графиците се извършват. До момента всички улици са измити по два пъти.

Гражданите са предизвестяват, че ще се мият улиците посредством уведомления, които се слагат на видни места. На страницата на Столичен инспекторат също има секция " графици ", където всеки може да види по кое време ще бъде измита неговата улица.

При дъжд миенето се стопира и се продължава след прекъсване на дъжда.

Извършва се също всекидневен надзор дали има проводимост на шахтите, сподели още Мариана Иванова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР