Софийският градски съд реши окончателноСъбрани са 2 тома доказателства Вземал

...
Софийският градски съд реши окончателноСъбрани са 2 тома доказателства Вземал
Коментари Харесай

Арест за измамника погребален агент

Софийският градски съд реши дефинитивно
Събрани са 2 тома доказателства

Вземал по 1000 лева за кремация, а плащал 100 лева за незаконно загробване

Софийският градски съд остави дефинитивно зад решетките погребалния сътрудник Георги Енев, упрекнат за машинация. На 26 май - първата инстанция, Софийският областен съд постанови задържането му под стража и това определение остава в действие.
Енев получавал по 1000 лева за кремация от близки на умряли, само че вместо към крематориума, ковчезите с телата заминавали към горите сред Банкя и село Клисура. Досега полицията откри общо 13 натрупа.

В правосъдната зала стана ясно, че Енев дал на синовете на един от умрелите урна, като им споделил, че в нея е прахът на татко им. По делото има събрани 2 тома доказателства. Разпитан е мъжът, който копаел против 100 лева незаконни гробове за телата.

Прокуратурата е упълномощила на крематориума в София инспекция за интервал от 3 години обратно. Целта е да бъде открито какъв брой кремации е уредил погребалният сътрудник.

Защитата на Енев изиска домакински арест или парична гаранция, с цел да може той да се грижи за болната си майка, която неотдавна била оперирана. Обвиняемият съобщи пред съда, че желае да излезе на независимост и че няма да се укрие. Магистратите обаче взеха решение, че Енев може да извърши друго закононарушение и го оставиха в ареста. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи до 6 година затвор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР