Софийският градски съд отмени определението на първоинстанционния съд, с което

...
Софийският градски съд отмени определението на първоинстанционния съд, с което
Коментари Харесай

Освободиха от ареста мъжа, обвинен за кражбата на колата на съпругата на Плевнелиев

Софийският градски съд анулира определението на първоинстанционния съд, с което Илиян Димитров, упрекнат като помощник в кражбата на джипа на Десислава Плевнелиева, беше арестуван под стража. Вместо това постанови обвиненият да бъде освободен неотложно от ареста и не му взе никаква мярка за неотклонение.

В претекстовете си правосъдният състав посочи, че обвиняването почива на подозрения и оперативни данни, които не са процесуално тествани. Първоинстанционният съд е позволил процесуална неточност като се е позовал на полицейска докладна с догатки, която не е доказателствено средство, преди да бъде тествана.

Освен това е подценен фактът, че при разпознаването Плевнелиева не е била безапелационна. Самата тя е споделила, че е сигурна на 70%, че това е лицето, което се е бутнало в нея. Освен това тя разказва " бухнал мъж с черна кожа ", а обвиненият е слаб и ярък.

Техническото средство, с което се твърди, че е източена информация от ключа, също не е открито или открито. От дома на обвинения не са конфискувани нито уличаващи движимости, нито облекла и раница, отговарящи на описанието, оповестиха от съда.

Съдът дефинира Илиян Димитров да бъде освободен неотложно от ареста, в случай че не се задържа на друго съображение. Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР