Софийският градски съд отложи разпоредителното заседание по делото срещу Димитър

...
Софийският градски съд отложи разпоредителното заседание по делото срещу Димитър
Коментари Харесай

За четвърти път отложиха делото срещу Митьо Очите

Софийският градски съд отсрочи разпоредителното съвещание по делото против Димитър Желязков и още няколко души. Той е упрекнат като началник на проведена незаконна група, занимавала се с изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати. Прокуратурата твърди, че групата е работила от януари 2013 до 2 август 2018 година в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг, осведоми Българска телеграфна агенция.

Желязков (Митьо Очите) беше задържан в Турция през август 2018 година, няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото против групата не стартира в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд.

Причината за отлагането на съвещанието през днешния ден е неявяването на единия от подсъдимите, защото е трябвало незабавно да отиде в болница поради собствен непосредствен, постъпил в лечебното заведение.

При предходното правосъдно съвещание единият от подсъдимите - Иван Ангелов, ненадейно е постъпил с бактериална зараза в болница, което докара до отсрочване на делото.

Петият опит за старт на процеса ще бъде на 11 април. Тогава се чака да бъде подготвена и съдебно-медицинската експертиза на Димитър Желязков, обвързвана с настояването на отбраната да бъде изменена мярката за неотклонение на подсъдимия, който сега е под домакински арест.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР