Софийският градски съд отказа да пусне Димитър Желязков - Митьо

...
Софийският градски съд отказа да пусне Димитър Желязков - Митьо
Коментари Харесай

Съдът отказа да пусне Митьо Очите на рехабилитация

Софийският градски съд отхвърли да пусне Димитър Желязков - Митьо Очите от домакински ареста, с цел да отиде на рехабилитация, заяви Съдия Лилия Георгиева отказала да го пусне, тъй като той показал единствено записка, която не била издадена по надлежния ред. В нея даже не било упоменато къде се намира медицинският център, където желае да се лекува.

Митьо Очите е упрекнат за управление на проведена незаконна група за изнудване, палежи и разпространяване на опиати. Заедно с него обвинени са още 12 души. Освен като главатар на тайфа Очите е обвинен и за това още 9 закононарушения, осъществени от него или по негова поръчка.

Той беше задържан в Турция през август 2018 година, а няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Димитър Желязков престоя зад решетките близо три година, а през 2021 година бе пуснат под домакински арест, а придвижването му се управлява с електронна гривна.

Според прокуратурата незаконната група на Очите е работила от януари 2013 година до 2 август 2018 година на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Веднъж към този момент спецсъдът върна обвинителния акт поради позволени процесуални нарушавания. Прокуратурата внесе акт още веднъж, само че в това време профилираното правораздаване бе закрито и делото бе трансферирано в Софийския градски съд.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР