Софийският градски съд отхвърли молбата за изменение на мярката задържане

...
Софийският градски съд отхвърли молбата за изменение на мярката задържане
Коментари Харесай

Потрес! Какво поиска убиецът с Поршето

Софийският градски съд отхвърли молбата за изменение на мярката " задържане под стража ", подадена от 39-годишния Димитър Любенов, който пийнал и дрогиран провокира злополука на Околовръстното шосе, при която почина французин.

Инцидентът стана на 25 септември м.г. към 4.30 часа. Автомобилът на Любенов - " Порше Панамера ", се е движил със 195 км/час, когато мъжът се е опитал да се включи от локалното платно в главното. При последвалия конфликт с форд, в който е пътувало френско семейство, по-малкият автомобил се прекатурва.
-->
64-годишният Лорен Пети умира на място.

В хода на следствието бяха събрани доказателства, че обвиненият е управлявал поршето след приложимост на кокаин и с централизация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Установено е, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч 

Наказанието, което той може да получи е сред 15 и 20 години затвор или доживотна присъда.

" Направих неточност, отговорен съм, само че не съм огромен нарушител, не съм палач, не съм го направил съзнателно. Вече 6 месеца съм в ареста. Знам, че ще имам присъда, само че в този момент желая малко персонално свободно време да прекарам с околните си, да се погрижа за старата си майка ", сподели през днешния ден Любенов пред градските магистрати. 

Съдът обаче му подсети, че публичният ред и сигурност са по-важни, от неговите персонални потребности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР