Софийският градски съд остави за постоянно в ареста 37-годишния Петър

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста 37-годишния Петър
Коментари Харесай

Дал газ да мине пред пешеходците... Арест за шофьора, убил 15-годишно дете на зебра

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста 37-годишния Петър Тодоров, който умъртви момче на пешеходна пътека в събота вечер.

Днес стана ясно, че има свидетелски показания, съгласно които младият мъж е дал газ, с цел да мине преди пешеходци на " зебрата ". След удара макар, че е виждал лежащото детско тяло на 10 метра, очевидци са безапелационни че лидерът не е направил опит да спре.

Прокуратурата посочи, че ударът става в тъмната част на денонощието, в действителност ограничаването на скоростта е било до 30 км/ч, а съществуването на 2,1 промила алкохол у лидера е установено по подобаващ ред във ВМА със съдебно-токсикологична експертиза.

Окончателните експертизи не са подготвени, само че към този момент е изчислено, че Тодоров е управлявал своя 2700-кубиков мерцедес с към 88 км/ч по ул. " Гурко "

" По време на ръководството на лек автомобил не е имал нужните качества и склонност и не са били налице предпоставките за безвредно придвижване ", споделят от прокуратурата.

Така за момента обвиняването към Тодоров е за съзнателно престъпление - при възможен предумисъл. Той се извежда като самоувереност, когато не предприемеш никакви действия, за да предотвратиш възможните отрицателни последствия от шофирането си, а разчиташ единствно на шанса.

Този текст е много дискутиран в последно време, само че обвиняването към този момент съумя единствено при Кристиан Николов - от злополуката с Милен Цветков. Оновният текст на това закононарушение по Наказателен кодекс планува от 10 до 20 година затвор.

Тежестта на действието бе изтъкната и като главен мотив да остане в ареста.

Тодоров е " типичен " типаж - на въпросите за фамилно състояние отговори, че е " полуразведен ", т.е. - живее на семйни начала с друга жена и 4-годишното ѝ дете, само че още не се е развел с половинката си. Тях е возел и вечерта на случая.

Освен това работел по монтаж на климатици, само че няма трудов контракт, който да може да показа.

„ Страшно доста скърбя за случилото се “, сподели единствено.

Дори на въпрос – какво желае от съда да му постанови, той не отговори, че желае примерно да излезе от ареста, а остави въпроса на преценка на съда.

 Днес го защитаваше длъжностен бранител.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР