Софийският апелативен съд (САС) даде ход на делото по мерките

...
Софийският апелативен съд (САС) даде ход на делото по мерките
Коментари Харесай

САС даде ход на делото по мерките на Стефан Димитров и Петя Банкова

Софийският апелативен съд (САС) даде ход на делото по ограниченията на някогашния шеф на митниците Петя Банкова и на Стефан Димитров, упрекнати за присъединяване в незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

 На фотографията: юрист Аделина Натина

Бившата директорка на Агенция " Митници " Петя Банкова се съставлява от юрист Аделина Натина и юрист Людмил Рангелов. Съпругът на Банкова – Делян Тенев, се яви пред съда като неин бранител. А бранител на предприемача Стефан Димитров е юрист Ивайло Найденов. Другият му юрист – Марио Найденов, не се яви в съда, защото има дело в Окръжен съд – Перник.

Адв. Ивайло Найденов съобщи, че " това дело е отвън рамките на правото, защото се разясняват догатки ". По думите му във краткотрайната парламентарна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях, ръководителят на ДАНС Пламен Тончев е излагал догатки, с цел да притегли публично внимание.

Връзката Стефан и Марин Димитрови, акцентира юристът, е изрично потвърдена, защото те са татко и наследник. Той добави, че няма доказателства в посока, че има връзка сред Стефан и Марин Димитрови, Петя Банкова и някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Найденов отхвърли обвиняванията, че Стефан Димитров е желал от Банкова да му урежда срещи с началници на митнически пунктове. " Няма такива доказателства ", безапелационен бе той.

Авокатът на Димитров добави, че по никакъв метод не се потвърждава каквато и да била незаконна активност, още по-малко в наличието на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков.

" Не може да се излагат единствено хипотези ", сподели още юрист Найденов.

Той означи, че Стефан Димитров е подложен на " гнет, обособен е самичък в помещение, изолиран е ".

Адвокатът е безапелационен, че Стефан Димитров по никакъв метод нито е кадрувал в Министерство на вътрешните работи, нито в " Митниците ", още по-малко да е имал проблеми с контрабандата, да е работен и разработван като контрабандист.

От своя страна обвиненият Стефан Димитров съобщи, че поддържа казаното от своя бранител.

" Никога през живота си нито съм арестуван, нито съм погазвал закона ", сподели още той пред съда.

 На фотографията: юрист Ивайло Найденов.

БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден, в неофициален диалог пред публицисти, юрист Аделина Натина съобщи, че с изключение на за присъединяване в проведена незаконна група (ОПГ), някогашната директорка на Агенция " Митници " Петя Банкова е упрекната и за оказване на насила – командировала е 18 души на разнообразни длъжности в страната, като някои от тях са били и нараснали.

В сряда някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев излезе от постройката на анатикорупционната комисия с обвиняване. Той е притеглен в качеството му на обвинен за присъединяване в проведена незаконна група, част от която са някогашната шефка на Агенция " Митници " Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и задочно - Никола Николов, по прякор Паскал. Освен това му е наложена парична гаранция от 20 хиляди лв.. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР