Софийският апелативен съд потвърди постоянния арест на четиримата мъже, обвинени

...
Софийският апелативен съд потвърди постоянния арест на четиримата мъже, обвинени
Коментари Харесай

Оставиха в ареста четиримата заподозрени в трафик и помагачество на замесени в атентата в Истанбул

Софийският апелативен съд удостовери непрекъснатия арест на четиримата мъже, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на хора.

От прокуратурата настояват, че те са осъществявали и логистична и информационна помощ на заподзрените за атентата в Истанбул.

Според апелативните съдии обаче, има косвени данни за това единствено за Амран Абдулрами, поради открит мобилен телефон, за който се твърди, че е  употребен за връзка с хипотетичен участник в атентата.

Заседанието беше гледано при закрити порти, а след него юристът на Абдулрами - Тодор Тодоров, изясни:

" От този телефон няма безусловно никакви доказателства, че са водени диалози с някой от групата на терористите. Това са догатки на турските специфични служби. Към момента всички арестувани са плод на дейностите на турските специфични служби. Нашите следват техните инструкции и ги извършват. В момента чакаме материали още веднъж от турските служби да потвърдят вероятно потреблението на тези телефони. До момента няма доказателства. Има единствено догатки ".

Останалите арестувани, само че единствено за трафик на мигранти, са Иван Калак, Леонид Аксакал и Петър Топал. Част от групата е и жена, за която - по здравословни аргументи, прокуратурата въобще не изиска непрекъснат арест.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР