Софийският апелативен съд освободи от ареста осъден на доживотен затвор.

...
Софийският апелативен съд освободи от ареста осъден на доживотен затвор.
Коментари Харесай

Протест пред Съдебната палата за убитата в куфар Евгения след освобождаването на свекър ѝ

Софийският апелативен съд освободи от ареста наказан на пожизнен затвор. Свекърът на Евгения Владимирова, който беше съизвършител на сина си Орлин в прикриването на жестокото ликвидиране на младата жена и я изхвърли в куфар, е пуснат на независимост под парична гаранция от 5000 лв..

Недоволни хора и близки на убитата Евгения се събраха пред Съдебната палата в символ на митинг против решението на съда.

Съдът показва, че той има изрядно процесуално държание, взето е поради и тежкото му здравословно положение, както и това, че има непрекъснат адрес и чисто правосъдно минало.

Решението е дефинитивно. Именно Пламен Владимиров скри натрупа на Евгения в куфар и го хвърли във водоем до Перник през 2021 година и се опита да заличи доказателствата за закононарушението. Според обвиняването закононарушението е осъществено по изключително нечовечен и непосилен метод.

" В шок съм, не може човек с доживотна присъда да бъде пуснат против 5000 лв.. 5000 лева костват ли един човешки живот. Той направи сина си палач ", разяснява майката на Евгения.

" Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг. Мотивите са това, че един от подсъдимите е с влошено здравословно положение, само че имайте поради, че е променена мярката за неотклонение от задържане под стража в парична гаранция. Това не е анулация на присъдата. Тепърва би трябвало да се откри дали има подадени тъжби от страна на подсъдимите ", съобщи пред Българска национална телевизия Христо Кръстев, заместник-градски прокурор и представител на Софийската градска прокуратура
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР