Софийският апелативен съд остави в ареста бившия граничен полицай Валентин

...
Софийският апелативен съд остави в ареста бившия граничен полицай Валентин
Коментари Харесай

Бившият граничар, обвиняем за трагедията в Локорско, остава окончателно в ареста

Софийският апелативен съд остави в ареста някогашния граничен служител на реда Валентин Христов, който беше екстрадиран у нас от гръцките управляващи, след издадена европейска заповед за арест.

Христов е шестият упрекнат за присъединяване в незаконната група за трафик на мигранти, която ще дава отговор пред съда за жестоката покруса, при която починаха 18 незаконни мигранти, открити в тайник в зарязан камион край село край Локорско.

Според правосъдния състав има обосновано съмнение, че Христов е съпричастен към закононарушението. И този правосъден състав разяснява данните, съгласно които Христов е обезпечил огледала, чистачки, част от дървения материал за построяването на тайника в камиона. Това няма по какъв начин да се изясни като положително другарство , уточни съдът.

Христов бил настойчив камионът да бъде ремонтиран незабавно, а по-късно изискал от репатриращата компания, докарала транспортното средство, да изтрие всички фотоси от уеб страницата си и даже тези от обществените мрежи, разяснява съдът.

Според апелативните съдии няма никакво значение дали Христов е желал да се върне у нас, в случай че за него към този момент е издадена европейска заповед за арест. Решението им е дефинитивно.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР