Софийският административен съд разпореди да бъдат разпечатани чувалите с бюлетини

...
Софийският административен съд разпореди да бъдат разпечатани чувалите с бюлетини
Коментари Харесай

Отварят чувалите с бюлетини от секциите с машини в София

Софийският административен съд разпореди да бъдат разпечатани чувалите с бюлетини от всички 1639 секции с машини в София. Ще бъдат извадени обаче единствено протоколите от устройствата. Това съобщи Българска национална телевизия.

Магистратите разгледаха всъщност жалбата на Ваня Григорова против решението на Столичната общинска изборна комисия, която разгласи за кмет на София Васил Терзиев.

Ръчно преброяване обаче не се планува да има най-малко към този миг. Такова ще бъде разпоредено, в случай че назначената експертиза покаже разминавания. От чувалите ще се извадят единствено протоколите и в случай че има разминавания, ще се брои наново единствено в някои секции.

Екипът на Ваня Григорова упорства вотът да бъде касиран. Те се аргументират с множеството позволени нарушавания в деня на изборите.

За съответните нарушавания, посочени от екипа на Григорова, в това число превръщане на протоколи, откакто към този момент са били качени, съдът реши, че следва да бъде осъществена сложна техническа и икономическа експертиза, направена от две движимости лица, компютърен експерт и икономист. Следва да се откри дали има несъответствия при направените ремонти.

Припомняме, че Ваня Григорова с по-малко от 5000 гласа. резултатите от вота.
 Съдът отхвърли желае на Ваня Григорова да бъде спряно определянето на кмет на столицата
Съдът отхвърли желае на Ваня Григорова да бъде спряно определянето на кмет на столицата

Васил Терзиев ще може да се закълне като кмет на София в понеделник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР