Софийския градският съд остави в ареста 70-годишния мъж, обвинен за

...
Софийския градският съд остави в ареста 70-годишния мъж, обвинен за
Коментари Харесай

Камери в поликлиниката заснели мъжа, намушкал медицинската сестра в София

Софийския градският съд остави в ареста 70-годишния мъж , упрекнат за опит за съзнателно ликвидиране на здравна сестра в столична поликлиника. С прокурорско разпореждане той в началото беше арестуван за период до 72 часа.

По време на правосъдното съвещание стана известно, че Владимир Дилков е з адържан от жители до идването на полицията . Камери в лечебното заведение са снимали обвинения в поликлиниката. Затова и съдът показа доводите на прокурора, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение за авторството на закононарушението, за което е притеглен обвиненият.

Прокурорът по делото разяснява, че има индикации закононарушението да е осъществено поради работата на дамата като медицински експерт.



Софийски градски съд регистрира и последователността на дейностите при осъществяване на закононарушението, а точно: Мъжът усърдно се е дегизирал, направил е опита за ликвидиране , след което е изхвърлил ножа. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение.  

 здравна сестра задържан Булфото
62-годишната жена беше ранена с нож в понеделник следобяд от собствен непосредствен. Нападението се случва пред очите на пациенти в коридора на поликлиниката, в това число деца.

Нападателят минал спокоен през коридора с пациенти, след което влезнал в солната стая, където работела и здравната сестра. На ръцете си имал ръкавици. След това се чули крясъци: „ Помощ, пуснете ме ” . „ Мъжът излезе с естествен ход, след него изтича жена от личния състав, която стартира да крещи: „ Хванете го този, той наръга жена с нож ” , описа свидетелка на случилото се.

 
 здравна сестра задържан Булфото

70-годишният нападател бе арестуван край поликлиниката. Минути преди да бъде отведен от полицията, той отхвърли да е направил действието.

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР