Софийския градски съд се произнася дали задържаните служители на Агенция

...
Софийския градски съд се произнася дали задържаните служители на Агенция
Коментари Харесай

Единият от тримата задържани при акцията в Агенция Митници е приет в Пирогов

Софийския градски съд се произнася дали арестуваните чиновници на Агенция " Митници " да останат за непрекъснато в ареста. Обвинението изиска най-тежката мярка - задържане под стража за шефа ѝ - Петя Банкова, както и за другите двама арестувани.

 

Единият от тримата упрекнати по следствието за корупция, контрабанда и пране на пари - Марин Димитров някогашния началник на Агенцията по аквакултури и риболовство се е почувствал зле преди гледането на мярката му за неотклонение и е бил превозен до Пирогов. Неговата мярка за неотклонение няма да се гледа през днешния ден, другите двама Петя Банкова и Стефан Димитров се явиха в съда и на правосъдното съвещание беше даден ход. Все още няма информация какво е здравословното му положение и какво е породило потребността от незабавна здравна помощ. Заради това обаче съвещанието се забави с повече от един час, заяви NOVA.

 

Тримата бяха задържани на 3 април при акция по необходимост на ДАНС и Антикорупционната комисия, която се проведе в София и Хасково. Операцията е по следствие за длъжностни закононарушения и подкупи. 

 

В ареста с изключение на Банкова са двама татко и наследник - Марин и Стефан Димитрови. Първият е някогашен шеф на Агенцията по риболовство и аквакултури.

 

В петък СГС одобри всичките 30 протокола за претършуване и изземване при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция " Митници " през последните два дни. Обиските бяха осъществени по неотложност и трябваше всички дейности на следствието да бъдат утвърдени от съда след това. 

 

Подозираният за контрабандист Никола Николов - Паскал е разгласен за търсене. Той е упрекнат като член на незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР