Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите

...
Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите
Коментари Харесай

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Kaufland IT Hub

" Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите " е поредност на Money.bg. В нея ще бъдат показани едни от най-цветните, забавни и новаторски работни пространства на водещи компании в столицата.

Да работиш в екип от 9 души и един за различен вие да бъдете като второ семейство не е толкоз мъчно постижимо. Да съумеете да увеличите екипа си повече от 14 пъти единствено за 2 години, един офис да не ви бъде задоволителен и поради това да наемете втори, а в това време да продължите да бъдете по този начин сплотени, не наподобява толкоз елементарно.

Но тъкмо такава е историята на Kaufland Service, които за подобен интервал съумяват да основат в София своя център Kaufland IT Hub, от който се извършват интервенции за интернационалната група на немския ритейл колос Schwarz.
 Снимка 442454
Източник:

" В началото през 2016 година започнахме с 9 чиновници, профилирани в разработка на мобилни приложения и SAP. Три месеца по-късно към този момент бяхме 15, година по-късно - 60, а през днешния ден сме малко повече от 120 души. Плановете ни са до края на тази година да сме 220 ", споделя Яна Папардова, която е управител " Човешки запаси " в хъба в София.

Kaufland Service е част от немската Schwarz Group. Базираната в София компания дава разнообразни цифрови решения за групата, която оперира на редица европейски пазари, в това число Германия, Полша, Чехия, Словакия България, както и Австралия и Съединени американски щати. За Schwarz работят повече от 429 хиляди чиновници в международен мащаб. Българското сдружение Kaufland Service оперира от края на 2016 година, а към днешна дата екипът му надвишава 200 души.

Първоначално новооснованата компания няма личен офис и чиновниците ѝ работят в централата на Kaufland България. Скоро по-късно с бързото разгръщане на екипа отваря порти и първият независим офис на бул. " Тодор Александров " в столицата.

" Малко след Големия гърмеж a.k.a. нашето начало домакини ни бяха сътрудниците от Kaufland България. Само няколко месеца по-късно, откакто излязохме от " пубертета ", трябваше бързо да си намерим лично жилище, с цел да можем необятно да разперим криле. Единодушно се спряхме на постройката на " Тодор Александров " заради няколко аргументи - намираше се наоколо до метро, мол, чудесни места за обяд и други ", спомня си Яна и прибавя:
 Снимка 442464
Източник:

" И по този начин цели 6 месеца. Едва толкоз време ни беше нужно, с цел да може и този офис да ни отеснее. Нашата нова машина проработи толкоз добре, че проектите ни за напредък изпревариха пространството, с което разполагхаме. И по този начин още веднъж се впуснахме в търсене на офис. В този миг имахме и огромна доза шанс, тъй като доста бързо открихме уместно пространство на отсрещната страна на булеварда и по този начин сега двата ни офиса се гледат един различен. ".
 Снимка 442457
Източник:

Две години след основаването си Kaufland IT Hub се разгръща на общо пет етажа или на 2600 квадратни метра в две обособени здания, ситуирани наоколо една до друга, където са разпределени екипите ѝ.

" По петте етажа, които заемаме, минават 40 километра кабели, които са нужни на един подобен високотехнологичен офис да действа. Плановете ни са да запълним потенциала на това пространство, което е пригодено за към 200 индивида ", споделя Яна.

Екипът в София дава отговор за даването на цифрови решения и услуги за групата на Schwarz, в която влизат марките Kaufland, Lidl и Green Cycle.

Преди да проработи центърът в българската столица всички услуги в областта на осведомителните технологии за групата са били съсредоточени в централата в Германия.
 Снимка 442460
Източник:

Сега към този момент от двата софийски офиса се реализират разнообразни интервенции, като сферите на разработка включват Java, SharePoint и BI. Част от дейностите са още инфраструктурна администрация и техническа поддръжка на приложения.

" Специалистите ни са разпределени в няколко посоки. Разработка (Java, SAP, SharePoint, Mobile), инфраструктурна администрация (SAP Basis, DBA, Backup & Restore, Network & Sec и други), както и в посоки Central Application Support и BI, AI & Data Services ", разяснява тя.

Конкретен образец за план на българският хъб е неговата работа по ръководство и поддръжка на системата за всички електронни везни, които употребява Kaufland на пазарите, на които оперира. Това значи, че българските експерти дават отговор за изправната работа на над 14 000 везни в 1300 магазина на веригата. Освен това българският екип е създал особено приложение за Kaufland в Австрия, посредством което новите екипи там да могат да подписват контракти за наемане на личен състав даже с таблетите си.
 Снимка 442718
Източник:

Що се отнася до дизайна на втория офис, той е въодушевен от всички тези страни, в които е показана групата. Когато стартира да работи по него, компанията не избира външни дизайнери за работното пространство. Яна Папардова е индивидът, който стартира да " строи " новият дом за екипа от нулата.

" Дизайнът на пространството беше въодушевен основно от моето предпочитание да покажа мащаба на групата, в която работим, и необятните ѝ хоризонти. Щастлива съм, че ми беше гласувано доверие за осъществяването на тази изобретателна задача ", показва тя.

Така по етажите на новия офис можеш да се " разходиш " от България до Германия, а след това от Европа да прескочиш до Америка и чак до Австралия - два от пазарите, в които ритейл колосът навлиза през последните години.
 Снимка 442462
Източник:

" С цветовете и картините в офиса се пробвах да опиша историята на една група, разпростряна на три континента. Вторият и третият етаж са отдадени на българо-немската дружба. Колаборацията ни с централата в Германия заслужава да бъде изведена на напред във времето като основа на това, което градим. Новите пътеки пък, които занапред имаме да изследваме и отъпкваме, са и новите ни два хоризонта на разширение - Австралия и Америка. Именно за това другите два етажа във втория ни офис са отдадени на тях ", изяснява Яна.
 Снимка 442466
Източник:

" Всеки един от етажите идва със своите цветове и сила. България и Германия се концентрират върху аленото и жълтото, произлизащо от претекстове, присъщи за двете страни, както и от техните знамена. Австралия е зелена, цялостна с живот, лиани, папагали, прелестни цветя и пеперуди по стените. Америка пък носи духа на забързания град. Искам чиновниците да се усещат изпълнени с сила от мощните цветове, само че в това време и да ги свързват с носталгия по съответни места, които им носят успокоение и трогване ", добавя тя.
 Снимка 442461
Източник:

Kaufland IT Hub разполага с неизменимия пакет за един ИТ офис, включващ джаги, шах, спортна зала за йога и бокс. " В началото бе джагата, даже преди словото. В един IT офис това в действителност е наложителен детайл. Но чиновниците ни са будни и динамични хора и непрекъснато търсят способи да уголемяват ползите си. От катерене в планината, през надпревари по канадска битка до шампионати по бордови игри, те намират метод да се провокират ", споделя Яна и добавя усмихнато:

" В момента същински известен е шахът. Преди бях привикнала, когато минавам около зоната за релакс, да слушам шум от играта на джага. Сега минавам от там и царува цялостна тишина. И когато надзърна зад ъгъла, виждам пет индивида, надвесени над дъската за шах със съществени изражения. ".
 Снимка 442714
Източник:

Извън зоните за отмора с мека мебел, цветни пуфове, джагите и другите игри обаче офисът на компанията има нещо, което едва ли може да бъде открито на друго такова място - зелена дребна стаичка с ароматни билки с отпратка към безкрайните полета на Графството от " Властелинът на пръстените ".

" Моето обичано място в офиса е кътът с билки. Най-вероятно ориста му щеше да е да се трансформира в следващ склад за хардуер и писалищен материали. Големият прозорец в него и опцията за приятното усамотение, което дава пространството, обаче ме накара да помисля за нещо по-специално и по този начин мястото се трансформира в зелен ъгъл, цялостен с фикция ", връща се обратно във времето Яна.
 Снимка 442465
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР