Софийски районен съд отхвърли иска на бившия главен прокурор и

...
Софийски районен съд отхвърли иска на бившия главен прокурор и
Коментари Харесай

Съдът отхвърли иска на Цацаров за неимуществени вреди срещу Кирил Петков

Софийски областен съд отхвърли желае на някогашния основен прокурор и някогашен ръководител на КПКОНПИСотир Цацаров против съпредседателя на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков.Искът на Цацаров е поради медийно изявление на Петков. Това оказва се от решение на съда от 21 август. Според съда изявленията на Петков не са противоправни.

Искът е за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на персоналния и професионален престиж, достойнството и достолепието, както и психически и физически дискомфорт, терзание, безпокойствие и тревога вследствие медийно изявление от 14 и 16 януари т.г. на Кирил Петков по отношение на позволява до класифицирана информация на Цацаров, когато той беше началник на КПКОНПИ.

" Не е противоправно държанието при изказани отзиви с отрицателна оценка, директно или индиректно засягащи съответно лице, когато името му се разяснява или се допуска по отношение на публичен въпрос, обвързван с неговия пост, активност или занимание. Такива оценки не могат да ангажират отговорността на създателя им за обезщетяване на породени неимуществени вреди на получатела, в случай че не засягат достолепието на личността (т.е. в случай че не съставляват обида) ", се показва в решението на съда.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР