Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Румен Тонев

...
Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Румен Тонев
Коментари Харесай

Съдът заседава по делото срещу Румен Тонев за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав

Софийски градски съд ще заседава по делото против Румен Тонев за ликвидиране на съседа си - психологът Иван Владимиров -Нав.

На предходното съвещание съдът откри молбите на наследниците на Владимиров за възможни и конституира Славка Иванова (майка на Владимиров) в качеството на частен реализатор, както и конституира Недялко Иванов (брат на Владимиров) в качеството на частен реализатор. Двамата частни реализатори по делото показаха, че нямат претенции за отказ.

Адвокат Пламен Гинов уточни, че той и клиентът му Румен Тонев нямат претенции за отказ и сподели, че съгласно него не е позволено значително процесуално нарушаване и няма съображение за преустановяване или прекъсване на делото.

Адвокат Борис Акалиев, който съставлява обвиняването уточни, че съгласно тях би трябвало да се даде ход на делото като също уточни, че няма позволено значително процесуално нарушаване.

Припомняме, че на 8 февруари 2023 година вечерта към 22,30 часа някогашният чиновник на Министерство на вътрешните работи Румен Тонев простреля Владимиров пред входната врата на дома му на улица „ Черковна “ в столицата. В следствие стана ясно, че двамата са имали дълъг междусъседски спор.

На 11 февруари 2023 година по искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 52-годишния Ронев, упрекнат в осъществяването на съзнателно ликвидиране, като е прострелял Владимиров в региона на лицето със законно притежаван револвер.

След разпоредителното дело юристът на Тонев - Пламен Гинов отхвърли да разяснява какво му е разказал неговия клиент, само че по думите му “той не е желал да убива ”.

Славка Иванова, майка на Владимиров, сподели, че за нея е значимо да има правдивост. “Този човек да не бъде пускан в обществото, с цел да аргументи нови вреди и хората да видят, че в България има правораздаване, което си прави работата ”, изясни тя. Иванова не разяснява каква би трябвало да бъде присъдата, само че акцентира, че съгласно нея убийството е било “планирано доста дълго време ”.
Адвокат Николай Димитров, бранител на потърпевшите разяснява, че Тонев е “извършил това закононарушение със законно оръжие. Разбира се, че е планувано ”, счита той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР