Софийски градски съд (СГС) призна за виновен подсъдим за умишлено

...
Софийски градски съд (СГС) призна за виновен подсъдим за умишлено
Коментари Харесай

За едно от най-жестоките убийства край София вече има присъда

Софийски градски съд (СГС) призна за отговорен обвиняем за съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост и в изискванията на домашно принуждение и му наложи наказване 17 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

Обвинителният акт е импортиран в съда от Софийска градска прокуратура (СГП), в края на 2023 година Разследването по случая е извършено от Столична дирекция на вътрешните работи, оповестиха от прокуратурата.

Подсъдимият е предаден на съда за това, че за времето от 21.08.2022 година до към 04:00 ч. на 24.08.2022 година в къща в с. Войнеговци, покрай София, съзнателно умъртвил дамата, с която живеел. като ѝ нанесъл голям брой удари с ръце и крайници по тялото, главата и крайниците.

В резултат потърпевшата получила голям брой травматични увреждания – кръвонасядания, охлузвания, счупвания на 3 ребра, както и травматично скъсване на слезката, довело до солиден кръвоизлив в коремната празнина, който предизвикал гибелта ѝ.

Убийството е осъществено с особена свирепост, защото броят, типът, тежестта и локализацията на всички породени на потърпевшата пострадвания сочат на проявена от обвинения изключителна гняв и озлобление.

Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение, предшествано от редовно практикуване на физическо и психическо принуждение от страна на обвинения по отношение на потърпевшата, с която се намирал във фактическо общуване от началото на 2010 година до гибелта ѝ.

По време на съжителството обвиненият проявявал физическа експанзия и към трите им общи деца, както и, а и най-много против сина на потърпевшата от предходна връзка. Била издадена заповед за незабавна отбрана, която наказаният нарушавал и в един от случаите изритал с крайник в региона на половите органи на доведения си наследник. За това действие му била наложена санкция.



Жертвата неведнъж гонила обвинения от общинското жилище в ж.к. „ Люлин “, където била настанена с четирите си деца и в следствие отишла с децата да живее в бащината ѝ къща в с. Войнеговци.

Той обаче ги намерил и я пребил. За да бъдат предпазени, децата били изведени от вкъщи ѝ и настанени при приемни фамилии.

Убиецът останал да живее с нея. Той траял с насилието по отношение на нея, като в един от случаите я намушкал с нож в региона на бедрото и заради мощния кръвоизлив персонално подал сигнал на тел. 112. Съобщил, че жена му се е самонаранила и самата тя удостоверила думите му, била превозена в болнично заведение, само че отказала да подаде сигнал. След случая, дамата трябвало да върви с патерици.

Насилието траяло, като тя се оплаквала на близки и родственици от непрекъснатите физически набези от страна на мъжа. Хората я виждали с разнообразни пострадвания по тялото и я съветвали да напусне обвинения, само че тя от боязън отказвала.

През август 2022 година дамата съумяла да избяга за малко на неустановено място в. гр. Костинброд. Тогава споделила в телефонен диалог на една от приемните майки на децата ѝ, че не устоя повече. Не след дълго мъжът схванал местонахождението ѝ и я заставил да се прибере с него в с. Войнеговци. Системните побои и вербалната експанзия траяли до убийството ѝ.

Първоинстационната присъда на Софийски градски съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР