Софийски градски съд одобри споразумение за решаване на наказателното производство

...
Софийски градски съд одобри споразумение за решаване на наказателното производство
Коментари Харесай

Осъдиха жена за използване на чужда банкова карта


Софийски градски съд утвърди съглашение за решение на наказателното произвеждане против подсъдимата С. И. за закононарушение по член 249, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвинителният акт е импортиран от Софийска градска прокуратура (СГП) след извършено следствие от 02 РУ-СДВР, оповестяват от държавното обвиняване.

Събрани са доказателства, че на 27.11.2018 година в гр. София свидетелката В. Д. излязла от вкъщи си и отишла да вземе храна от детска кухня. На връщане открила неналичието на портмонето си, в което с изключение на останалите движимости имало и банкова карта на името на Б. Н. – брачен партньор на свидетелката. В. Д. не разкрила портмонето нито в дома си, нито по пътя, по който била предходна. Междувременно обвинената намерила портмонето на тротоара и употребила банковата карта, само че не съумяла да изтегли пари с нея, защото не знаела ПИН- кода. Той не бил записан и не се съхранявал в портмонето.

Б. Н. получил известие на мобилния си телефон за изработен опит с една от картите му да бъде изтеглена сумата от 40 лв.. След единодушие на всички страни и след признание на виновност от подсъдимата, съдът утвърди съглашение за решение на делото, с което на С. И. се постанова наказване „ отнемане от независимост “ за период от една година и шест месеца, осъществяването на което се отсрочва за период от три години. С. И. е на 21 години, неосъждана.

Определението на съда, с което е утвърдено съглашението, е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР