Софийски градски съд наложи най-тежката мярка - задържане под стража,

...
Софийски градски съд наложи най-тежката мярка - задържане под стража,
Коментари Харесай

Ето това са пишлигарите, които се вдъхновиха от телевизията и опитаха да оберат банкомат в "Люлин"

Софийски градски съд наложи най-тежката мярка - задържане под стража, на двамата младежи, които взривиха банкомат в столичния квартал „ Люлин “ на 28 декември 2017 година, съобщи БГНЕС. Устройството, сложено в помещение за свободно прилагане на бул. „ Панчо Владигеров ”, беше взривено към 3,30 часа през нощта, само че причинителите не съумели да откраднат парите, защото се присъединила алармата. Двамата арестувани – 18-годишните Валентино Валентинов и Даниел Лулев, обявиха пред съда, че съжаляват за стореното.
Даниел сподели, че извънредно доста съжалява за постъпката си и е съдействал на полицията. Той помоли съдията да не му постанова най-тежката мярка, тъй като в този момент е 12 клас и ще има изпити.



Валентино сподели съвсем същото, че безпределно доста съжалява за постъпката си и това е нещо, което в никакъв случай още веднъж няма да му мине през главата, откакто вижда какви са следствията. Задържаният съобщи още, че не счита, че той и Даниел са рискови за обществото и са съдействали на полицията освен, с цел да имат чиста съвест, само че и с цел да предотвратят сходни закононарушения за в бъдеще.



И двамата юристи на арестуваните желаеха по-слаба мярка за неотклонение, само че съдията съобщи, че смята, че двамата са съпричастни към осъществяването на двете закононарушения - гърмеж на имущество и опит за кражба в тежки размери. Стойността на взривения банкомат е 27 000 лева, а сумата в него била 96 000 лева

Съдията акцентира, че макар че не е налице заплаха двамата да се укрият, е на разположение заплаха да извършат закононарушение още веднъж, без значение, че не са осъждани преди този момент.

Решението за мярката предстои на обжалване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР