Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж, подпомогнал

...
Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж, подпомогнал
Коментари Харесай

Задържаха 28-годишен, превозвал нелегални мигранти в София

Софийската районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 28-годишен мъж, подкрепил чужденци да преминат в страната в нарушаване на закона, оповестиха от районната прокуратура.

На 9 октомври към 8:00 часа на бул. „ Президент Линкълн “ в София, обвиняемият противозаконно подкрепил седем чужденци, представящи се за жители на Сирия да преминат в страната. Toй им е обезпечил превоз с лек автомобил. Сред чужденците е имало и малолетно дете.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по Наказателния кодекс. За закононарушението се планува наказване „ отнемане от независимост “ от две до 10 години и „ санкция “ от 5000 до 20 000 лв.. Колата, ръководена от мъжа, е конфискувана като материално доказателство.

Обвиняемият е оправдан. Предвид опцията да извърши друго закононарушение, той е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.      

От началото на годината до 30 септември граничните служители на реда са предотвратили над 158 000 опита на противозаконни имигранти да влязат незаконно на територията на България, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. За съпоставяне, през същия интервал на предходната година предотвратените опити са над 115 000. Със 108 % е нарастването на арестуваните навътре в страната през юни, юли, август и септември 2023 г.  - 8364 противозаконни мигранти. През същия интервал на 2022 година те са 4013, допълват от полицията. При нелегално влизане в страната са арестувани 1242 жители на трети страни. От вътрешното министерство означават, че продължава да се следи резистентност във връзка с националностите на арестуваните незаконни мигранти. Преобладават тези от Близкия изток и Северна Африка. Най-много от арестуваните са от  Сирия – 629, Мароко – 200, Афганистан – 199, Ирак – 80.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР