Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 18-годишен мъж, противозаконно

...
Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 18-годишен мъж, противозаконно
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини 18-годишен, помагал на мигранти да преминат през страната

Софийската районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 18-годишен мъж, незаконно подкрепил чужденци да преминат през страната. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Вчера сутринта към 5:00 ч. на кръстовището на Околовръстния път и бул. " Черни връх " в София, е аварирал лек автомобил, марка " Форд ". В него са открити 17 чужденци, представящи се за жители на Афганистан. 18-годишният е упрекнат, че е помагал да преминат през страната в нарушаване на закона. Той е арестуван от полицейски чиновници след гонене.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, за което се планува наказване " отнемане от независимост " от една до шест години и санкция от пет хиляди до 20 хиляди лв..

С разпореждане на наблюдаващ прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Общо 99 души, 81 от които нелегално пребиваващи чужденци, са арестувани през вчерашния ден при огромна полицейска интервенция за противопоставяне на незаконната миграция. Операцията е извършена в цялата страна, заяви Министерство на вътрешните работи. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР