Софийската районна прокуратура предаде на съд обвиняем за хулиганство по

...
Софийската районна прокуратура предаде на съд обвиняем за хулиганство по
Коментари Харесай

Съдят протестър, хвърлял пиратки и бутилки по полицаи

Софийската районна прокуратура съобщи на съд обвинен за безчинство по време на митинг в столицата, оповестиха от прокуратурата.

Днес, 03.02.2021 година, Софийска районна прокуратура съобщи на съд обвинения Р. И., на 27 година, за това, че направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото - хвърлял твърди предмети, по посока на униформени чиновници на Министерство на вътрешните работи, изпълняващи служебните си отговорности, свързани с защита на публичния ред и действието се отличава с изключителна смелост - закононарушение по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 02.09.2020 година в гр. София на площад „ Независимост “, пред постройката на Народно заседание 2, се провеждал общонационален митинг. На посочената дата към 21,00 ч. във връзка присъединяване в митинга най-отпред измежду протестиращите били обвиненият Р. И. дружно с В.В., Д.В. и Ц.Й. В същото време, в региона сред постройките на Министерски съвет и Президентството, се намирали чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи, на които било предоставено да следят лица, жестоко нарушаващи публичния ред.

Те забелязали обвинения Р. И., който се движел измежду протестиращите и очевидно ги поощрявал да хвърлят бомбички (пиратки), бутилки и други предмети по униформените чиновници на Министерство на вътрешните работи и в същото време отправял нецензурни изрази.

Обвиняемият хвърлял по служителите на реда твърди предмети, наподобяващи пиратки, като при хвърлянето им същите избухвали и се чувал мощен гръм. След това Р. И. отивал до близко ситуирани палатки на протестиращите, от където вземал други предмети и връщайки се при тълпата, още веднъж ги хвърлял по униформените служители на реда.

Служителите, които следили тези дейности, видели че Р. И., В.В., Д.В. и Ц.Й. потеглят от мястото пред Народно заседание 2, след което се насочват към улица наоколо и се качват в лек автомобил. Те подали сигнал за посоката на тръгване на автомобила към чиновници при ОСПС-СДВР.



Около 22,15 ч., чиновниците на ОСПС-СДВР спрели посочения автомобил и открили лицата в него, а точно обвиненият Р. И., както и В.В., Д.В. и Ц.Й. На автомобила била осъществена инспекция, при която били открити пиратки, които В.В. предал непринудено. Четиримата били арестувани за период до 24 часа и отведени в постройката на 07 РУ-СДВР.

По случая било формирано досъдебно произвеждане, по отношение на Р. И. била взета мярка за неотклонение „ подписка “. Предстои делото да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР