Софийската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт по дело

...
Софийската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт по дело
Коментари Харесай

Двама братя отиват на съд за убийството на пастир в село Антон

Софийската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт по дело за убийството на 28-годишен овчар от с. Антон. Това се случва малко повече от година, откакто беше осъществено закононарушението на 6 февруари 2022 година Обвиняеми са двамата братя Дончо и Красимир Петрови. Те ще дават отговор пред съда за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод за убития, и с особена свирепост, оповестиха от прокуратурата.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.

По мотив тежкото закононарушение, случило се при започване на февруари 2022 година, Министерство на вътрешните работи стартира спецакция в региона на селото, като в нея са включени и екипи на Национална агенция за приходите и Агенцията по храните, ще се ревизира бизнесът на двамата братя. Проверка стартира и в районното ръководство.

Обвиняемите братя Дончо и Красимир Петрови са надлежно на 44 и 41 години, като първият е под домакински арест, а другият е арестуван под стража. До убийството се стигнало след поредност от обири на селскостопански животни от стопанисваните от тях обори в местността „ Дълбочица “, с. Антон и в с. Душанци, община Пирдоп. На 6 февруари м.г. под претекст, че ще му дадат пари на заем, братята убедили пастира Иван Доганов да тръгне с тях към постройката на бившето Трудово-кооперативно земеделско стопанство в селото. Там, съгласно прокуратурата, те брутално се саморазправили с него, като му нанесли голям брой удари по разнообразни елементи на тялото и главата.

Пастирът викал от болежка, умолявал братята да престанат и им обещавал да заплати за откраднатите животни. Въпреки молбите му, обвинените траяли побоя, до момента в който Доганов престанал да се движи. Впоследствие го превозили и оставили пред дома му в с. Антон, допълват от държавното обвиняване.

От заключението на направената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че той умрял в резултат на солидна кръвозагуба от множествените травматични увреждания, показват още от прокуратурата.

.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР