Софийската градска прокуратура разследва убийството на 79-годишната актриса Виолета Донева.

...
Софийската градска прокуратура разследва убийството на 79-годишната актриса Виолета Донева.
Коментари Харесай

Горещи разкрития за убийството на известната актриса Виолета Донева

Софийската градска прокуратура проверява убийството на 79-годишната актриса Виолета Донева. Според събраните доказателства досега няма данни за алчен претекст. Има тенденция за възможен причинител, само че доказателства за привличане към наказателна отговорност няма. Към момента няма и арестуван, съобщи представителят на СГП прокурор Десислава Петрова.

Тялото на някогашната брачна половинка на режисьора Людмил Стайков е намерено на 22 октомври, събота, в жилището й в столичния жк " Изток ". Кога обаче е осъществено убийството все още към момента не е ясно. 

Досъдебното произвеждане е формирано в Столичната дирекция на полицията в изискванията на необходимост със съставянето на протокола за първо деяние по следствието, а точно – оглед на местопрестъпление, допълват от държавното обвиняване. Уведомен е дежурен прокурор, който неотложно е подхванал дейности съгласно пълномощията си по Наказателно-процесуален кодекс. 
Той е дал инструкции и по случая се води интензивно следствие. При огледа са конфискувани материални доказателства, назначени са съответните експертни проучвания, разпитани са всички открити очевидци, правят се оперативно-издирвателни мероприятия.

Разследването продължава под управлението и надзора на СГП. За резултатите обществеността ще бъде навреме известена, допълват от прокуратурата.
Виолета Кирилова Донева е родена на 7 септември 1943 година в Петрич. През 1966 година приключва ВИТИЗ със компетентност актьорско майсторство. Първият й брачен партньор е Людмил Стайков, който е режисьор и на кино лентата " Обич ", трансформирал Донева в легенда. Създаден по романа " Обич " на Александър Карасимеонов, в лентата на красивата Виолета партнира Стефан Данаилов.

Донева и Стайков имат един наследник, а по-късно се развеждат. Актрисата се омъжва повторно за баскетболиста Атанас Грънчаров.
Работи най-дълго във Военния спектакъл - от 1967 до 1993 година, а по-късно и в общински спектакъл " Възраждане " и Театър 199. От 2008 до 2010 година е шеф на Театър " Възраждане ".
Източник: dir.bg
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР