Софийската градска прокуратура разказа подробности за тежкото убийство, извършено в

...
Софийската градска прокуратура разказа подробности за тежкото убийство, извършено в
Коментари Харесай

Жертвата на убийството, за което е задържан синът на Стоян Александров – отвлечен, завързан и измъчван

Софийската градска прокуратура описа детайлности за тежкото ликвидиране, осъществено в София, за което е арестуван синът на някогашния финансов министър Стоян Александров.

Убитият край София е 49-годишен мъж, който е бил похитен и малтретиран, след което е бил прострелян с огнестрелно оръжие. Тялото му е било прикрито в морга с подправени документи, откакто родственици подали сигнал за изгубването му.

За закононарушението са арестувани двама души – Петър Александров и Александър Кинов. Те са упрекнати за осъществено преднамерено ликвидиране, за което се планува затвор от 15 до 20 години или пожизнен затвор.

От прокуратурата разкриха, че сигналът за изчезналия 49-годишен мъж е подаден на 5 януари. А повода за гибелта на жертвата са две огнестрелни рани в региона на торса и в региона на единия крайник.

Мотивът за осъщественото закононарушение е финансов, подчертаха от прокуратурата. 49-годишният мъж е дължал пари на един от причинителите.

Двамата обвинени по случая са арестувани, направено е искане за непрекъснат арест.

„ Един ден преди подаване на сигнала на 4 януари жертвата е поканена да посети парцел на единия от причинителите. Огледът демонстрира, че 49-годишният мъж е малтретиран, завързван и след това е породена гибелта му от двете огнестрелни рани “, разкри шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

Разплитането на случая потегля от прекосяването на двамата арестувани през българско-сръбската граница. „ Тялото е открито, квалифицирано за кремация в морга, камерата е наета от единия от причинителите. Той е гробокопач по специалност. Същият даже се е опитал да кремира тялото, чрез неистинен акт за гибел на погребалната организация “, допълниха от прокуратурата.

„ Майката на убития 49-годишен мъж е подала сигнал за изгубването му на 5 януари. Полицейският чиновник, приел сигнала, се усъмнил, че е налице тежко закононарушение. В рамките на 30 минути след приемане на сигнала е арестуван първият обвинен, а час и половина по-късно – вторият “, съобщи Николов.

Жертвата е притежател на компания, която обратно във времето е стопанисвала ресторант, мъжът не е престъпно проявен.

Петър Александров е наследник на починалия някогашен финансов министър Стоян Александров, другият мъж е притежател на погребална организация./DarikNews

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР