Софийската градска прокуратура проверява какви данни има за сигнали на

...
Софийската градска прокуратура проверява какви данни има за сигнали на
Коментари Харесай

Кои са Николай Копринков и Сотир Ушев

Софийската градска прокуратура ревизира какви данни има за сигнали на околните на президента Румен Радев – Николай Копринков и Сотир Ушев . За това упорства ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Днес той разгласи, че ще внесе в прокуратурата данни, засягащи президентът и неговата администрация.



Копринков е секретар по вътрешната политика на президента, а Ушев няма формален пост на " Дондуков " 2.

Николай Копринков стартира политическата си кариера през 2003 година, когато става общински консултант в община Марица в град Пловдив, като на този пост остава до 2011 година На локалните избори през 2011 той е определен за кмет на село Труд , само че на идващите избори през 2015 година губи кметския стол от претендента на ГЕРБ. След това за трети път е общински консултант в община Марица.

След избирането на Румен Радев за президент, Копринков се реалокира в администрацията на президента през 2017 година На 7 януари 2019 година е назначен за секретар по вътрешна политика и гражданско общество и резервира този пост и при преизбирането на Радев.



Копринков е считан за един от най-влиятелните фигури в президентската администрация.

За Сотир Ушев информацията е нищожна. Той е бил шеф на Националния застрахователен институт по времето на тройната коалиция, а по-късно за малко оглавява „ Военни клубове и военно-почивно дело “ в Министерството на защитата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР