Софийската филхармония и Националната галерия канят публиката на поредица концерти

...
Софийската филхармония и Националната галерия канят публиката на поредица концерти
Коментари Харесай

Романтично лято със Софийската филхармония в Квадрат 500 - slava.bg

Софийската филхармония и Националната изложба канят публиката на поредност концерти в атриума на Квадрат 500. От 3 юли до 7 август в петъчните вечери от 18:30 ч. в това артистично пространство ще звучат шедьоври на камерната музика в осъществяване на водещи сформира на Софийската филхармония.

Началото слагат Струнен квартет "Филхармоника " с напълно австрийска стратегия. На 3 юли публиката ше има удоволствието да чуе Струнен квартет №6 от Хайдн и Струнен квартет “Розамунда” от Шуберт. Концертът е включен в програмата на Австрийските музикални седмици.

Още два струнни квартета - "София квартет " и "Фрош " - ще дебютират в Квадрат 500 на 10 и 17 юли. В стратегиите им ще звучат произведения на Моцарт, Хайдн, Шостакович, Бетовен и Брамс.

Филхармоничният духов квинтет и музикантите от „ Кварто Квартет “ ще показват атрактивна стратегия с произведения на Моцарт и Шпор на 24 юли. Колаборацията сред двата състава постоянно се радва на триумф измежду публиката.

На 31 юли ще бъде дебютът на най-новата групировка на Софийската филхармония - Флейтовият квартет "Флаутисимо ". Момичетата, които впечатлиха със своите домашни записи по време на пандемията, ще свирят пред аудитория в компанията на не по-малко атрактивните си сътрудници от Вокалния състав "Белла Воче ". В този напълно дамски концерт ще звучат произведения от Менделсон, Доницети, Берлиоз, Леонкавало, Дворжак, Воън Уилямс и други

7 август е непокътнат за Камерния отбор “Класик Арт”, който ще направи разходка из няколко музикални столетия - от Моцарт до Куин. С него на сцената ще са и кларинетистът Явор Добрев и валдхорнистът Михаил Михайлов.

Билетите за концертите към този момент са в продажба на касата на зала "България " и в Ивентим. Те ще дават достъп и до експозицията в Квадрат 500. Най-новата и най-голяма постройка на Националната изложба разполага с 28 зали на четири равнища, в които са изложени 1600 творби на Захари Зограф, Иван Мърквичка, Ярослав Вешин, Иван Милев, Андрей Николов, Владимир Димитров- Майстора, Сирак Скитник, Вера Недкова, Христо Явашев-Кристо и други български, европейски и американски художници, както и мостри на азиатското и африканското изкуство.

Входът за концертите е от бул. „ Васил Левски “. Експозиционните зали могат да бъдат прегледани от 17.00 до 18.00 часа.

Концертите oт лятната стратегия на Софийската филхармония са под патронажа на кмета на Столичната община госпожа Йорданка Фандъкова в границите на програмата „ Сподели музиката в Двореца Врана “ и са част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 година

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР