Софийска районна прокуратура (СРП) наблюдава разследване за нанасяне на телесна

...
Софийска районна прокуратура (СРП) наблюдава разследване за нанасяне на телесна
Коментари Харесай

Велико Желев е разследван за изнудване, МВР издирва още две лица

Софийска районна прокуратура (СРП) следи следствие за нанасяне на телесна щета, формирано от органите на Министерство на вътрешните работи във връзка със задържането на предприемача Велико Желев. Първоначално то е било за лека телесна щета, само че сега е преквалифицирано и се води за изнудване. Това заяви пред публицисти Борислав Георгиев, зам.-районен прокурор на София.

По време на проверяващите действия нощес (6 март) са осъществени претърсвания, обиски, конфискувани са материални доказателства, документи, компютри. В момента е постъпил отчет при наблюдаващия прокурор, който би трябвало да реши дали следствието е към Софийска градска прокуратура или остава под надзора на СРП и дали има задоволително доказателства за покачване на обвиняване против Велико Желев.

Прокурор Георгиев удостовери, че той е дно от разследваните лица, само че съобщи още, че обект на следствието са още две лица, които сега се търсят от Министерство на вътрешните работи.

Има данни, че тримата са принуждавали потърпевшия да подпише документ с погрешно наличие.

" Пострадалото лице е разпитано неведнъж. Принудата, упражнена против него, е във връзка имуществено предписание - вдишване на отговорности при дружествени взаимоотношения. Става въпрос за дружествени връзки. Пострадалият е някогашен чиновник и е бил заставен да подпише документи ", сподели заместител районният прокурор.

Прокурор Георгиев отхвърли задържането на Велико Желев да е по отношение на изявлението на министъра на районното развиване арх. Иван Шишков, който предходната седмица разгласи, че липсва една трета от асфалта на Северната скоростна дъга на София като път с магистрални габарити.

" По план главният слой би трябвало да е с дебелина 20 см, а инспекцията откри, че е едвам 14 см “, уточни арх. Шишков.

Той изрази удивление за какво в плана е заложена дебелина на асфалта от 20 см в случай, че при останалите автомагистрали е приблизително сред 28-30 см. „ Вероятно ще се наложи инспекция на плановата документи, тъй като не е редно скоростен път, който свързва две автомагистрали да е планиран с по-малко асфалтови пластове “, акцентира районният министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Строителният бизнесмен Велико Желев е някогашен ръководител на Пътната организация, напомня Mediapool. Неговата компания е реализатор и на плана на Северната скоростна дъга на София за над 150 млн. лева.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР