Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност сирийски гражданин, противозаконно

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност сирийски гражданин, противозаконно
Коментари Харесай

Задържаха сириец, противозаконно подпомогнал чужденци да преминат в страната 

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност сирийски жител, незаконно подкрепил чужденци да преминат в страната, като действието е съпроводено с непокорство по отношение на орган на властта.

На 13.09.2023 година в село Чепинци обвиненият Б.А. за да набави за себе си имотна полза незаконно подкрепил 10 жители на Сирия да преминат в страната в нарушаване на закона. Той е превозвал чужденците от неустановено обитаемо място наоколо до българо-турската граница до с. Чепинци. Б.А. е отказал да спре управлявания от него автомобил при подаден сигнал от полицейски чиновници, последвала гонка и обвиненият аварирал в паркирани коли.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1, т. 4, т. 5, т. 6 и т. 7 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Б.А. няма открит адрес на територията на Република България. Предвид опцията да се укрие, той е арестуван до 72 часа с разпореждане на прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР