Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 55-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 55-годишен мъж за
Коментари Харесай

И още домашно насилие: Трима мъже са задържани и обвинени

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 55-годишен мъж за насила и побой на жена при изискванията на продължавано закононарушение.

На неустановена дата в жилище в столичния кв. " Симеоново ", обвиненият П.П. принудил К.Г. да не напуща дома му, като за задачата я заплашил. Мъжът се заканил, че в случай че види дамата да си събира багажа, ще я пребие и няма да я остави да си тръгне.

Отново на неустановена дата в жилището П.П. удрял с ръце по главата и тялото дамата, в резултат на което й предизвикал лека телесна щета. На 7 август 2023 година обвиненият още веднъж удрял К.Г. по краката, главата и тялото и й нанесъл още една телесна щета. Деянията са осъществени в изискванията на домашно принуждение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 131, алинея 1, т.5а, вр. чл.130, ал.1, вр с член 26, ал.1 от Наказателен кодекс и по член 143, ал.3, вр. с ал.1 от Наказателен кодекс.

Предвид опцията да извърши друго закононарушение, П.П. е арестуван за период до 72 часа, като следва да бъде пожелан неговият непрекъснат арест.

За други два случая на домашно принуждение заяви Районна прокуратура - Търговище.

Единият обвинен е 42-годишен мъж, който бил арестуван, откакто на 18 август пребил дамата, с която съжителствал до месец юли. Двамата имали деца и живеели на фамилни начала няколко години в търговищко село. През това време дамата била жертва на физически и душевен тормоз и взела решение да напусне общия им дом. Ч.Х. не бил склонен с това и при опит на дамата да вземе свои движимости, той й нанесъл голям брой удари по цялото тяло. Мъжът бил неведнъж осъждан за разнообразни закононарушения от общ темперамент.

Вторият обвинен живеел със своята майка и двете си малолетни деца в село в община Омуртаг. Той редовно упражнявал принуждение над своите близки, като даже търпял наказване " отнемане от независимост " за нанесена телесна щета по отношение на свои близки.

На 17 август обвиненият използвал алкохол и при зародил спор с старата му майка, нанесъл удар с пестник в главата на малолетния му наследник. За случая е формирано досъдебно произвеждане, а Б.И. бил арестуван и притеглен към наказателна отговорност.

Двамата мъже остават в ареста, откакто Районният съд почете като основателни настояванията за задържане на прокуратурата. Решенията подлежат на обжалване пред Окръжен съд- Търговище.
 Арестуваха млад мъж за закани и побой над приятелката му в Девня
Арестуваха млад мъж за закани и побой над приятелката му в Девня

Той станал нападателен, откакто дамата поискала да се разделят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР