Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 43-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 43-годишен мъж за
Коментари Харесай

Пускат под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 43-годишен мъж за безчинство и за закана с ликвидиране с военен револвер, напомнят от там.

След подаден сигнал за зародил спор сред две лица, в Пето районно управление (на МВР) - София е формирано по необходимост досъдебно произвеждане. В хода му е открито, че на 22.04.2024 година към 18,00 часа на ул. " Васил Петлешков “ в столицата обвиненият Д.С. се заканил с ликвидиране на П.Л., като е насочил военен револвер към главата му. Заканата възбудила състоятелен боязън у мъжа.

Установено е, че дейностите на Д.С. са непристойни, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като с изключение на, че е извадил военен револвер на публично място, същият е нанесъл и голям брой удари с крайници и ръце в региона на главата и тялото на П.Л. Обвиняемият е отправял и голям брой обидни квалификации по адрес на мъжа, като се е заканил, че " ще му разбие главата “.

Досъдебното произвеждане е формирано за закононарушения по член 144, ал.3, т.1, вр. ал.1 от Наказателен кодекс и по член 325, алинея 1 от Наказателен кодекс. До момента в хода на следствието са разпитани очевидци и са осъществени претърсвания в дома на Д.С., при които са открити и конфискувани два броя бойни револвера и една карабина. Наблюдаващ прокурор е дал напътствие за правенето на три експертизи - видео-техническа, балистична и съдебно-медицинска.

Спрямо обвинения е взета мярка за неотклонение " гаранция в пари “ в размер на 5000 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР