Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 18-годишна жена, шофирала

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 18-годишна жена, шофирала
Коментари Харесай

Задържаха жена, шофирала след употреба на алкохол и кокаин

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 18-годишна жена, карала след приложимост на опиати и алкохол и вследствие на произшествие, предизвикала телесна щета по несъобразителност на млада жена.

На 13.09.2022 година към 01,50 часа обвинената Д.М. се движила по бул. „ Захари Стоянов “, когато нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата, като навлязла в насрещното придвижване и самокатастрофирала, като в резултат на произшествието по несъобразителност е предизвикала междинна телесна щета на Н.Р. и предизвикала имуществени вреди на пет паркирани автомобила. Пристигналите на място служители на реда създали на Д.М. тест с „ Дрегер 7510 “ и „ Дръг тест “, които посочили, че обвинената е карала след приложимост на кокаин и с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а точно 1,53 на хиляда.  

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343, алинея 3, прочие 1 и прочие 2, б. „ А “, вр. алинея 1, б. „ Б “, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

Предвид опцията Д.М. да извърши друго закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането й за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинената.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР