Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж за измами, свързани

...
Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж за измами, свързани
Коментари Харесай

Гонене на демони и лекуване на дете: Арестуваха мъж, вземал бижута и пари срещу чете молитви

Софийска районна прокуратура упрекна и задържа мъж за измами, свързани с унищожаване на вълшебства и ритуали за здраве.

42-годишният мъж е притеглен към наказателна отговорност поради установени осем измами за имотни облаги. Той заблуждавал хора, че с ритуали ще излекува болести, ще им чете молебствия и ще прогони духове и демони.

Мнимата гадателка взела общо 2680 лв.

От средата на септември 2022  година до октомври 2023 година в ж.к. „ Студентски град “ в София, обвиненият Х.С. е взел златни украшения – девет ланеца, четири гривни, четири висулки и три монети и сумата от 4040 лева, с цел да им бъдат четени молебствия на И.Е.

През април 2022 година, Х.С. заблудил Ц.И., че ще предскаже бъдещето му и ще пречисти дома му, като вземе неговите златни украшения – 3 ланеца, гривна, 4 дамски пръстена и един мъжки пръстен, с цел да им бъдат четени молебствия и сумата от 999 лева

Тя основала облик, че има паранормални качества и под псевдоним разгласила разгласи във вестник

В интервала от средата на месец ноември 2022 година до месец декември 2022 година обвиненият въвел в подвеждане С.К., че ще отстрани черна магия и ще откри заровено злато от дядо му, като потърпевшият е дал на Х.С. сумата от 2555 лева

На 18 ноември 2022 година той е измамил Д.Т., че ще я излекува от болесттите ѝ, като вземе нейните златни украшения –  две гривни, един чифт обеци, четири пръстена и верижка, с цел да им бъдат четени молебствия в параклис във Велико Търново.

През месец февруари 2023 година в София, Х.С. заблудил А.Й., че ще „ излекува детето ѝ и че в случай че му даде пари, то няма да почине “, като тя му дала сумата от 3508 лева

За тази сума врачка от Бургас " предотвратявала " смъртна опасност

В интервала от края на юни доникъде на юли 2023 година е взел 3751 лева от Е.П., като ѝ е споделил, че по отношение на нея има магия за „ невървеж и нямане “.

В средата на октовмри 2023 година наоколо до Централна жп гара в София, Х.С. е въвел в подвеждане Д.О., че ще изгони дявол от вкъщи ѝ, като за задачата дамата му дала 5133 лева

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 6 години.

Х.С. е осъждан. С разпореждане на наблюдаващ прокурор той е арестуван за период до 72 часа.

Предстои през днешния ден да бъде импортирано искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Х.С.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР