Софийска районна прокуратура наблюдава разследване, образувано за телесна повреда, като

...
Софийска районна прокуратура наблюдава разследване, образувано за телесна повреда, като
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за среднощната акция и ареста на бизнесмена Велико Желев

Софийска районна прокуратура следи следствие, формирано за телесна щета, като сега е преквалифицирано в изнудване, това заяви на брифинг Борислав Георгиев, заместител областен прокурор в СРП във връзка провелата се среднощна акция в центъра на София и ареста на строителния бизнесмен Велико Желев.

" До среднощ са осъществени следствия, претърсвания и обиски, конфискувани са материални доказателства, документи, компютри. Сега ще се извърши оценка на доказателствата ", уточни Георгиев и посочи, че следствието е общо против трима души, като Желев е арестуван. Останалите двама души се търсят. 

" Принудата, упражнена против потърпевшия, е във връзка имуществено предписание и вдишване на обвързване да се подпишат документи с погрешно наличие. Става въпрос за дружествени връзки. Бил е някогашен негов чиновник. За момента информацията ни е, че се касае за лека телесна щета ", съобщи още заместник районният прокурор.



На предприемача към момента не са повдигани обвинявания, сподели по-рано за Българска телеграфна агенция юристът му Менко Менков. Той уточни, че изпълнителният шеф на " Хидрострой " е в ареста за 24 часа, след акцията в офисите на компания нощес.

До този миг няма информация за нарушавания, свързани със строителството, а единствено за насила върху чиновник на компанията да подпише въпросните документи.

Велико Желев е някогашен началник на АПИ и ръководител на съвета на шефовете на компания “Хидрострой ”, която завоюва поръчката за градежа на тунел под Шипка, на обща стойност 360 млн лв.. Консорциум от компании, отпред с " Хидрострой ", извърши и плана за Северната скоростна дъга в столицата. Преди дни районният министър Иван Шишков разгласи, че към 1/3 от асфалта там липсва.

Очаквайте още детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР