Софийска районна прокуратура наблюдава разследване, образувано за телесна повреда, като

...
Софийска районна прокуратура наблюдава разследване, образувано за телесна повреда, като
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за среднощната акция и ареста на бизнесмена Велико Желев

Софийска районна прокуратура следи следствие, формирано за телесна щета, като сега е преквалифицирано в изнудване, това заяви на брифинг Борислав Георгиев, заместител областен прокурор в СРП във връзка провелата се среднощна акция в центъра на София и ареста на строителния бизнесмен Велико Желев.



На предприемача към момента не са повдигани обвинявания, сподели по-рано за Българска телеграфна агенция юристът му Менко Менков. Той уточни, че изпълнителният шеф на " Хидрострой " е в ареста за 24 часа, след акцията в офисите на компания нощес.

До този миг няма информация за нарушавания, свързани със строителството, а единствено за насила върху чиновник на компанията да подпише въпросните документи.

Велико Желев е някогашен началник на АПИ и ръководител на съвета на шефовете на компания “Хидрострой ”, която завоюва поръчката за градежа на тунел под Шипка, на обща стойност 360 млн лв.. Консорциум от компании, отпред с " Хидрострой ", извърши и плана за Северната скоростна дъга в столицата. Преди дни районният министър Иван Шишков разгласи, че към 1/3 от асфалта там липсва.

Очаквайте още детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР