Софийска окръжна прокуратура приключи действия по разследване и внесе за

...
Софийска окръжна прокуратура приключи действия по разследване и внесе за
Коментари Харесай

Прокуратурата предаде на съд обвинените за убийството на пастир двама братя

Софийска окръжна прокуратура завърши дейности по следствие и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за закононарушение по чл. чл. 116, алинея 1, т. 6, прочие 2 и прочие 3, вр. член 115, алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от НК – съзнателно ликвидиране, извършено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост, оповестяват от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемите К.П. (на 41 години) и Д.П. (на 44 години) са братя. Двамата отглеждали коне и добитък.

От стопанисваните от тях обори в местността „ Дълбочица “, с. Антон и в с. Душанци, община Пирдоп, били извършени обири на селскостопански животни. В хода на изясняване на обстоятелствата, касаещи кражбите, и откриване на причинителите им, братята имали подозрения за пастира И.Д.

На 06.02.2022 година под претекст, че ще му дадат пари на заем, го убедили да тръгне с тях към постройката на бившето Трудово-кооперативно земеделско стопанство в селото. Там брутално се саморазправили с него, като му нанесли голям брой удари по разнообразни елементи на тялото и главата.

Пастирът викал от болежка, умолявал братята да престанат и им обещавал да заплати за откраднатите животни. Въпреки молбите му, обвинените траяли побоя, до момента в който потърпевшият И.Д. престанал да се движи. Впоследствие го превозили и оставили пред дома му в с. Антон.

Същата вечер на телефон 112 бил подаден сигнал за лежащия на земята мъж без забележими признаци на живот. На място пристигнали полицейските чиновници. Екипът на незабавна здравна помощ установил гибелта на потърпевшия. Самоличността му била открита – 28-годишният И.Д.

От заключението на направената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че той умрял в резултат на солидна кръвозагуба от множествените травматични увреждания.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Спрямо обвинения К.П. е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. От м. ноември 2022 година обвиненият Д.П. е с мярка за неотклонение „ домакински арест “, изпълнявана на адрес в с. Антон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР