Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Боян Расате за нападението над общностния ЛГБТИ център

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт против Боян Станков, прочут като Боян Расате за нападението през ноември, когато той беше претендент за президент, над общностния ЛГБТИ център.

Окончателното му обвинеие е по член от Наказателния кодекс за безчинство, което се отличава с изключителна смелост, се схваща от известието на държавното обвиняване. Наказанието по този член е до пет години отнемане от независимост, следва съдът да насрочи разпоредително съвещание, а следствието против останалите членове на групата, предвождана от Расате продължава. От известието се схваща, че те към момента не са открити.

и още десетина души нахлуват в центъра, до момента в който там тече събитие. Те изпотрошават имуществото, а Расате удря в лицето момиче. Полицията идва малко след напускането на групата. Расате, който по това време беше претендент за президент, беше няколко дни по-късно, имунитетът му беше свален. Впоследствие съдът го освободи против парична До момента за случая няма други арестувани.

" В хода на следствието е осъществен оглед на местопрестъпление, конфискувани са следи, приобщени са материални доказателства, разпитани са голям брой очевидци и осъществени няколко разпознавания, направени са две компютърно-технически експертизи, както и съдебно-медицинска и оценителна експертизи, приложени са и редица други писмени доказателствени материали ", пишат още от държавното обвиняване.

Нападението беше наказано остро от посланиците на 11 страни в България (Съединените американски щати, Австралия, Белгия, Дания, Испания, Канада, Нидерландия, Обединеното кралство, Португалия, Република Ирландия и Франция). Част от тях посетиха центъра в символ за взаимност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР