Софийска градска прокуратура (СГП) протестира решение на Комисия за енергийно

...
Софийска градска прокуратура (СГП) протестира решение на Комисия за енергийно
Коментари Харесай

Скъпата вода на 13 общини влезе в съда

Софийска градска прокуратура (СГП) стачкува решение на Комисия за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за цените на водата в общините: Бургас, Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Созопол, Средец, Сунгурларе и Царево.

Върховна административна прокуратура (ВАП) изпрати по подготвеност на Софийска градска прокуратура (СГП) административна кореспонденция на КЕВР по отношение на нейно решение №БП-Ц-17/29.07.2022 година На 29.08.2022 година СГП стачкува пред Административен съд София - град решението.

Според СГП решението е незаконосъобразно и е поискана неговата анулация.

Също по този начин СГП е направила изключително искане за прекъсване на предварителното осъществяване на решението на КЕВР, защото в противоположен случай осъществяването на протестираното решение би предизвикало забележителна и труднопоправима имуществена щета на поданици на област Бургас, изразяваща се в възнаграждение на извънредно повишени цени за " ВиК услуги ”.

Ползваните от КЕВР данни по отношение на приходите на жителите на област Бургас за осъществяването на разбор на обществената търпимост на цените на " ВиК услугите ” са неотносими. Не е ясно по какъв начин КЕВР е определила приблизително месечния приход на разположение от домакинство за годините: 2022 година - 2026 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР