Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република

...
Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република
Коментари Харесай

Прокуратурата предлага Гешев да поиска от ЦИК снемане на имунитета на Величко Георгиев

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на основния прокурор на Република България да внесе стимулирано искане до Централната изборна комисия (ЦИК) за предоставяне на позволение за привличане към наказателна отговорност на Величко Георгиев, претендент за народен представител в изборите за Народно заседание, планувани за 14.11.2021 година, оповестяват от държавното обвиняване.

Предложението е направено от прокурор от отдел „ Специализиран “ към СГП по отношение на формирано на 03.11.2021 година досъдебно произвеждане.

В хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 02.11.2021 година в гр. София В.Г. е оказал помощ да бъде публикуван Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз за приключен имунизационен курс при еднодозови ваксини и по този начин е нарушил правила, издадени срещу разпространението или появяването на заразна болест по хората, а точно Заповед на министъра на опазването на здравето от 31.05.2021 година Величко Георгиев е направил действието по време на зараза, обвързвана със смъртни случаи.

Георгиев е работил в качеството на помощник като съзнателно е улеснил осъществяването на закононарушението.
Извършени са разпити на очевидци и други дейности по следствието.

В предлагането на наблюдаващия прокурор се сочи, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на В.Г. за закононарушение по член 355, алинея 2, предл. 2, вр. алинея 1, вр. член 20, алинея 4, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Като претендент за депутат В.Г. е „ лице с имунитет “ и с оглед наредбата на член 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент, е належащо позволение на ЦИК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР