Софийска градска прокуратура (СГП) поиска от съда да вземе мярка

...
Софийска градска прокуратура (СГП) поиска от съда да вземе мярка
Коментари Харесай

Трима души са обвинени за най-големия инкасо обир у нас, още издирват единия

Софийска градска прокуратура (СГП) изиска от съда да вземе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на един от обвинените за обир на над 5 млн. лева, осъществен на 15.11.2022 година на паркинг на огромен търговски център на " Околовръстен път “ в гр. София.

Разследването по случая беше формирано в изискванията на необходимост и се организира от Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) под управлението и надзора на СГП:

След извършени голям брой дейности по следствие и оперативно-издирвателни мероприятия с постановления от 21.12.2023 година наблюдаващият прокурор притегли три лица в качеството на обвинени.

Обвинението против тях е за присъединяване в проведена незаконна група и за въоръжен обир в изключително огромни размери, а точно за това, че:

- в интервала от неустановена дата през месец ноември 2021 година до 15.11.2022 година са взели участие в проведена незаконна група, която е била въоръжена с късо и дълго огнестрелно оръжие и е била основана с користна цел – приемане на противозаконни средства от незаконна активност (чл. 321, алинея 3 НК),

както и за това, че:

на 15.11.2022 година към 07:30 ч. на паркинга на комерсиалния център от длъжностен инкасов автомобил в съучастничество като съизвършители са лишили непознати движими движимости, а точно парична сума в размер на 5 276 794.11 лева от владението на двама охранители с желание незаконно да ги присвоят, като използвали за това мощ и заплашване – насочили оръжие към двамата охранители, предиздвикали ги да слязат от автомобила и да легнат на земята и ги блъснали в тила с корав предмет, като грабежът е в изключително огромни размери и причинителите са били въоръжени (чл. 199, алинея 2 НК). За двама от обвинените грабежът е осъществен в изискванията на рисков рецидив (чл. 29 НК).

Един от обвинените изтърпява наказване отнемане от независимост по влезнала в действие присъда.

Друг е разгласен за търсене от органите на Министерство на вътрешните работи.

Третият обвинен беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Днес СГП внесе в Софийски градски съд искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои изговаряне на съда по направеното искане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР